Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δριμεία επίθεση Σαμαρά: Ανέκδοτο οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί διάλυσης του ΝΑΤΟ - Μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους!

Δριμεία επίθεση Σαμαρά: Ανέκδοτο οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί διάλυσης του ΝΑΤΟ - Μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους!
Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, εθνικά επιζήμια και υπονομευτική τόνισε ο Πρωθυπουργός
Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Νιούπορτ της Ουαλίας με αφορμή τις εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ με μία κυβέρνηση της Αριστεράς.
Ειδικότερα ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ εκλιπαρούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν γίνονται δεκτές, και ακόμη και η Τουρκία εμποδίζει την είσοδο της Κύπρου, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να φύγουμε»
Μάλιστα σε δηκτικό σχόλιό του ανέφερε ««το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ. Μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους».
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας: «Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, εθνικά επιζήμια και υπονομευτική γιατί πλήττει όλο το φάσμα των εθνικών συμφερόντων από το Αιγαίο μέχρι το Κυπριακό».
Υπενθυμίζεται ότι χθές από το βήμα της Βουλής ο Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας το Βορειοατλαντική Συμμαχία στρατιωτική μηχανή που γεννά πολέμους.
Αφορμή στάθηκε η παρουσία του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Άμυνας στη σύνοδο κορυφής στην Ουαλία με τον Θοδωρή Δρίτσα να υποστηρίζει ότι «πηγαίνουν να δεσμεύσουν σε επικίνδυνες εμπλοκές τη χώρα μας».
Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο Θοδωρής Δρίτσας επέμεινε στη θέση του παραπέμποντας στην απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Να φύγουμε, το λέει το συνέδριο μας με επίσημη απόφαση», ανέφερε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη ΝΔ τον κάλεσε να πάρει σαφή θέση, ενώ ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ του θύμισε όσα είπε πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας: «Θα το πω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και το ΝΑΤΟ».
«Θέλετε να κάνετε πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, τώρα θέλετε να διαλύσετε το ΝΑΤΟ, έχετε το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσού», σχολίασε καυστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Θοδωρή Δρίτσα να αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπεύθυνη στάση. «Δεν θα διαλύσουμε το ΝΑΤΟ, αλλά πρέπει να διαλυθεί γιατί γεννά πολέμους», είπε.
Επικίνδυνες για τη χώρα χαρακτήρισε τις απόψεις του ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, τονίζοντας ότι θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα να αποχωρούσαμε σε μια ταραγμένη περίοδο όπως αυτή.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανέκδοτο ότι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι μαχητικοί υπερασπιστές της πατρίδας
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά,  χαρακτηρίζοντας πρόκληση και εμπαιγμό προς τον ελληνικό λαό τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
«Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για το πιο τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί και τους κατατάσσει στους πιο μαχητικούς υπερασπιστές της πατρίδας μας στο εξωτερικό» αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων.
«Αυτοί που άφησαν ανυπεράσπιστους τους Έλληνες αγρότες από τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο, να μιλούν για επικίνδυνη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μία κυβέρνηση ανάξια να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης