Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Να ερωτηθεί ο Σαμαράς πού θα βρει τα 60 δισ. των πλεονασμάτων έως το 2020 για το χρέος

tags :
Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Να ερωτηθεί ο Σαμαράς πού θα βρει τα 60 δισ. των πλεονασμάτων έως το 2020 για το χρέος
Εάν η κυβέρνηση θεωρεί το χρέος βιώσιμο, τότε ποιος ο λόγος της διαπραγμάτευσης
Την άποψη πως πέρα από το ερώτημα που τίθεται προς το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πού θα βρει τα λεφτά για τις εξαγγελίες της, το ίδιο ερώτημα θα πρέπει να απευθυνθεί και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το πού θα βρει τα 60 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους έως το 2020 εξέφρασε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
«Ερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ – και καλώς δημοσιογραφικά – πού θα βρει τα λεφτά, αλλά πρέπει να ερωτηθεί και ο κ. Σαμαράς πού θα βρει τα λεφτά των πλεονασμάτων έως το 2020, τα 60 δις, που είναι υπεσχημένα να πάνε για την εξυπηρέτηση ενός μη βιώσιμου χρέους. Εκτός και αν η επίσημη κυβερνητική γραμμή είναι ότι το χρέος είναι βιώσιμο, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βήμα Fm ο κ.Παππάς.
«Εδώ, προκύπτει ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, διότι περί χρέους και εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης ακούμε πολλά ωραία που γίνονται κουραστικά κάποια στιγμή, αλλά εάν η επίσημη κυβερνητική γραμμή είναι πως το χρέος είναι βιώσιμο, δεν καταλαβαίνουμε ποιος ο λόγος της διαπραγμάτευσης» σημείωσε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της προεδρικής εκλογής ο κ.Παππάς είπε: «Νομίζω ότι το θέμα της προεδρικής εκλογής κρίνεται και κρίθηκε από το γενικότερο πολιτικό κλίμα και αυτό αφορά το σύνολο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς καμία δεν φαίνεται να συναινεί σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Συνεπώς, θα έλεγα να μην ψάχνουν για δαίμονες οι κυβερνητικοί, αλλά να ψάχνουν τους λόγους της κυβερνητικής τους αποσταθεροποίησης στον πολιτικό τους λόγο, ο οποίος είναι αδύνατον να προκαλέσει συναινέσεις».
«Συνεπώς, το θέμα της Προεδρίας πρέπει να το αποφασίσει μια Βουλή που ανταποκρίνεται στο λαϊκό αίσθημα. Σε αυτήν την αξίωση συνηγορούν, όπως φαίνεται, και οι πολίτες, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να μιλάει για παιχνίδια με τους θεσμούς, όταν ο ίδιος έχει εμφανιστεί μόνο πέντε φορές στη Βουλή, όταν έχει φέρει 25 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όταν έχει απορρίψει τρεις Εξεταστικές Επιτροπές και όταν απέρριψαν χωρίς διαδικασία και συζήτηση, κατά παράβαση των θεσμών, το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ» υποστήριξε ο κ.Παππάς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης