Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι): Αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο και αναθεώρηση του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι): Αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο και αναθεώρηση του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή
Κριτική στις εξαγγελίες Τσίπρα άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, αποκαλώντας τον «μάγο Τσίπρα»
Την αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, αλλά και την αναθεώρηση του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Θοεδωράκης πρότεινε ακόμη οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών να είναι ανάλογες με τις εισπράξεις του μήνα. Επίσης, επανέφερε την πρόταση του για εκλογή ενός τολμηρού και προοδευτικού Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αν ήταν στη Βουλή θα ψήφιζε με βάση το πρόσωπο.
Όσον αφορά τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ τον απόκάλε «μάγο Τσίπρα», προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει συμβάλει στην πολτική ζωή, έχει απόψεις που πρέπει να συζητηθούν, υπάρχουν πράγματα που απορρίπτω, υπάρχουν πράγματα που συζητώ».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, αναγκαία βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας και η αύξηση των εξαγωγών.
Επίσης επανέλαβε ότι αυτή η Βουλή δεν πρέπει να διαλυθεί αν δεν αποφασίσει την αναθεώρηση του Συντάγματος –ειδικά στις διατάξεις για την ευθύνη υπουργών– και αν δεν ψηφίσει έναν νέο αναλογικότερο εκλογικό νόμο που θα περιορίσει το ρόλο του χρήματος αλλά και των ΜΜΕ στην εκλογή των Βουλευτών.
Όσον αφορά τις κυβερνητικές συνεργασίες σημείωσε ότι «τα πρόσωπα πρέπει να συναποφασίζονται, δεν μπορεί ο Βενιζέλος να λέει βάλε όποιους θέλεις αρκεί να βάλεις και τους δικούς μου», ενώ σχετικά με τον διάλογο της κεντροαριστεράς σχολίασε ότι «η συνεργασία του Ποταμιού προχωράει στις τοπικές κοινωνίες, αυτό μας ενδιαφέρει και όχι να σώσουμε τους παλιούς μηχανισμούς»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης