Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την απόσυρση τριών υπουργικών τροπολογιών απαίτησε το ΠΑΣΟΚ - Απ. Κακλαμάνης: Συστηματική παραβίαση του συντάγματος

Την απόσυρση τριών υπουργικών τροπολογιών απαίτησε το ΠΑΣΟΚ - Απ. Κακλαμάνης: Συστηματική παραβίαση του συντάγματος
Το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε με την διαδικασία και όχι με την ουσία των προτεινόμενων ρυθμίσεων
Σε απόσυρση τριών υπουργικών τροπολογιών αναγκάστηκε η κυβέρνηση στην Βουλή μετά από την έντονη αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που ξεκαθάρισε ότι θα τις καταψηφίσει.
Όπως ανέφερε ο κ. Θάνος Μωραϊτης το κόμμα του διαφωνεί με την διαδικασία και όχι με την ουσία των προτεινόμενων ρυθμίσεων επισημαίνοντας ότι «για πολλοστή φορά η κυβέρνηση επιλέγει να καταθέσει εκπρόθεσμα τροπολογίες αιφνιδιάζοντας το κοινοβούλιο».
Ζήτησε δε από την κυβέρνηση να τις αποσύρει και να τις επανακαταθέσει εμπρόθεσμα σε επόμενο νομοσχέδιο.
Η πρώτη τροπολογία ήταν του υπουργείου Οικονομικών η οποία μεταβίβαζε ακίνητα που είχαν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση στα Ελληνικά Ακίνητα, στο Παράκτιο Αττικό Μέτωπο.
 Ακόμη οι αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ αφορούσν ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους προϊστάμενους του Δημοσίου και τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία προωθείτο ακόμα περισσότερο το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης και εφαρμογής σχετικής κοινοτικής οδηγίας.
Εντωμεταξύ ιδιαίτερα αιχμηρός ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης έκανε λόγο για συστηματική παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού του Κοινοβουλίου λόγω του τρόπου που νομοθετεί η κυβέρνηση.
«Εξυπηρετείτε τα συμφέροντα εκείνα που επιδιώκουν την απαξίωση της εθνικής αντιπροσωπείας στη συνείδηση του λαού» δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης απευθυνόμενος προς τον κ. Δένδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης