Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Λαπαβίτσα κατά Τσίπρα - Η ηγεσία έχει ευθύνη για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ - Είναι μακριά από το λαϊκό κίνημα, αλλά πρέπει να κυβερνήσει

Αιχμές Λαπαβίτσα κατά Τσίπρα - Η ηγεσία έχει ευθύνη για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ - Είναι μακριά από το λαϊκό κίνημα, αλλά πρέπει να κυβερνήσει
Συνεχίζει την κριτική του στον Αλέξη Τσίπρα ο οικονομολόγος, Κ. Λαπαβίτσας
Νέες αιχμές για την πολιτική που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, άφησε ο οικονομολόγος, Κώστας Λαπαβίτσας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα και την περιφέρεια της ευρωζώνης», από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Ο Κ. Λαπαβίτσας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κυβερνήσει, ωστόσο, σχολίασε ότι δεν λειτουργεί ως παραδοσιακό κόμμα της Αριστεράς, αναφορικά με τη σχέση του με το λαϊκό κίνημα, έχει άλλη δομή και η ηγεσία του έχει εξαιρετικά μεγάλη ευθύνη για το πως θα λειτουργήσει.
Το παρόν στην παρουσίαση έδωσαν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Νταβανέλλος και Αλέξης Μητρόπουλος.
Μια ριζοσπαστική κυβέρνηση θα πρέπει να επιμείνει στη στρατηγική της, ακόμα και στην περίπτωση που αυτή φέρει την απειλή της εξόδου από την ευρωζώνη, τόνισε ο πανεπιστημιακός Κώστας Λαπαβίτσας.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η βαθιά διαγραφή του χρέους και η άρση της λιτότητας αποτελούν τους απαραίτητους όρους για την αλλαγή στρατηγικής με στόχο την έξοδο από την κρίση υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.
Όπως εξήγησε άρση της λιτότητας σημαίνει απόρριψη των πλεονασμάτων και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
Επιπλέον ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε ότι η αλλαγή στρατηγικής προϋποθέτει δημόσια παρέμβαση (ανεργία, στέγαση, διατροφή, υγεία, κοινωνική πρόνοια), δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο των τραπεζών, μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό πρόγραμμα με βιομηχανική πολιτική (δηλαδή συστηματική παρέμβαση για την ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα) και αλλαγή στις κρατικές δομές και στη λειτουργία του πολιτεύματος (εκδημοκρατισμός).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης