Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βερολίνου επιβεβαιώνει η γερμανική κυβέρνηση - «Είναι κάτι φυσικό και αυτονόητο»

Τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βερολίνου επιβεβαιώνει η γερμανική κυβέρνηση - «Είναι κάτι φυσικό και αυτονόητο»
"Η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα δεν συνομιλεί μόνο με την ελληνική κυβέρνηση"
Την ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Γερμανίας επιβεβαίωσαν στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν πως υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Βερολίνου.
Άλλωστε, σχολίασαν χαρακτηριστικά, η συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας J. Asmussen με το Γ. Δραγασάκη, η οποία διεξήχθη στο Βερολίνο τις προηγούμενες εβδομάδες, πραγματοποίηθηκε στα πλαίσια των εν λόγω διαύλων επικοινωνίας.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε πως «η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα δεν συνομιλεί μόνο με την ελληνική κυβέρνηση. Μέρος το καθηκόντων της είναι «να αναπτύσσει επαφές». «Υποθέτω χωρίς να το γνωρίζω συγκεκριμένα ή να μπορώ να το επιβεβαιώσω, ότι αυτές οι επαφές αφορούν και σχέσεις με άλλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, τα οποία αυτό το διάστημα βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Πρόκειται για κάτι το απολύτως φυσικό και αυτονόητο».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Steffen Seibert επιβεβαίωσε δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο ο W. Schaeuble αντιτάσσεται στο σχέδιο του επικεφαλής της Κομισιόν, J. C. Juncker για την αξιοποίηση πόρων του ESM, με στόχο τη χρηματοδότηση κρατικών επενδυτικών προγραμμάτων.
Όπως μεταδίδει και η Deutsche Welle, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο ESM αποτελεί «έσχατο μέσο» (ultima ratio) για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ευρωζώνης. Έχει συσταθεί για τη αναχρηματοδότηση χωρών μελών της σε καιρούς ανάγκης. Η χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων θα προκαλούσε πλήγμα για την αξιοπιστία του Μηχανισμού Σταθερότητας.
Ως κατάλληλα μέσα που θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της οικονομίας ο Steffen Seibert υπέδειξε τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης