Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Aπελπισμένη η κυβέρνηση, αντιγράφει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - «Η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει και χωρίς εσάς»

Τσίπρας: Aπελπισμένη η κυβέρνηση, αντιγράφει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - «Η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει και χωρίς εσάς»
Επί τρεις ημέρες, η κυβέρνηση έκανε πρόβα αντιπολίτευσης, σημείωσε, σε έντονα αυστηρό ύφος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...
(upd10)Με οξεία επίθεση κατά της κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, καταγγέλλοντας ευθέως πως πίσω από την απόφαση για την ψήφο εμπιστοσύνης κρύβεται η απελπισία.
"Δεν έλαβα μία πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης", τόνισε, κατά την εισήγησή του στη Βουλή, επί της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Τσίπρας: Ο Σαμαράς ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης λόγω της απελπισίας της κυβέρνησης μπροστά στα αδιέξοδα και τη δυσαρέσκεια, έσπευσε να διαμηνύσει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης κατατέθηκε για να περιοριστούν οι απώλειες της κυβέρνησης...
Επί τρεις ημέρες, η κυβέρνηση έκανε πρόβα αντιπολίτευσης, σημείωσε, σε έντονα αυστηρό ύφος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Απευθυνόμενος στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά πως "Έχετε μετατρέψει την ψήφο εμπιστοσύνης σε πρόταση μομφής εναντίον του εαυτού σας".
Η μόνο ασφαλής διέξοδος για την Ελλάδα είναι μία πολιτική από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε στη συνέχεια, υπεραμυνόμενος του προγράμματος του κόμματός του. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο, συμπλήρωσε.
Ο ελληνικός λαός έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, διαμηνύοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση ξεπατικώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την κατηγόρησε ευθέως πως διαλύει τη μεσαία τάξη, δηλαδή τους ψηφοφόρους της.
"Η κυβέρνηση υπόσχεται φοροελαφρύνσεις, ενώ ταυτόχρονα νομιμοποιεί τον ΕΝΦΙΑ", πρόσθεσε.
"Τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν την Ελλάδα ως φθηνό οικόπεδο, με φθηνά εργατικά χέρια", κατήγγειλε επίσης ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
"Η κυβέρνηση παριστάνει τους αντιμνημονιακούς, σκίζοντας κάθε μέρα τα μνημόνια", δήλωσε, στη συνέχεια, σε αρκετά καυστικό ύφος ο κ. Τσίπρας.
Με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2015 στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως "Ο προϋπολογισμός μετατρέπει το μνημόνιο σε πρόγραμμα αορίστου χρόνου και φέρνει νέους φόρους".
Η κυβέρνηση αντιτάσσεται στα δειλά βήματα αλλαγής της πολιτικής στην Ευρωζώνη, σημείωσε επίσης ο κ. Τσίπρας, για να επισημάνει στη συνέχεια πως Σαμαράς και Merkel βρίσκονται σε πλήρη αρμονία.
Καταγγέλλοντας εκ νέου τις πολιτικές της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η διαπραγμάτευση για το χρέος δεν είναι διαπραγμάτευση.
Ταυτόχρονα, ζήτησε επιτακτικά να προστατευθεί η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς.
"Η κυβέρνηση αγνοεί την ευρωπαϊκή διάσταση του χρέους", τόνισε, για να επισημάνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης, με στόχο τη διευκόλυνση της αποπληρωμής του υπόλοιπου.
Εστιάζοντας, στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας στο μείζον ζήτημα της εκλογής του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε πως "η κυβέρνηση θα κρατά επί τέσσερις μήνες τη χώρα δέσμια σε μία προεκλογική περίοδο".
"Ούτε με τα κυάλια δεν θα βρει η κυβέρνηση τον αριθμό που χρειάζεται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
"Συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας σημαίνει συναίνεση στην εφαρμογή των αποτυχημένων πολιτικών. Το συμφέρον της χώρας δεν είναι η παραμονή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις καρέκλες της εξουσίας. Η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει και χωρίς εσάς στο τιμόνι. Η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει και χωρίς εσάς στις κυβερνητικές καρέκλες", ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.
Ακόμη και στελέχη της κυβέρνησης ζητούν το σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε επίσης.
Ο χρόνος σας τελειώνει σε τέσσερις μήνες, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση προς τα κόμματα της κυβέρνησης.
"Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρωθυπουργός ορισμένου χρόνου. Το αργότερο σε 4 μήνες λήγει ο χρόνος σας", διεμήνυσε εκ νέου ο κ. Τσίπρας, καταγγέλλοντας ακόμη πως το εσωτερικό της κυβέρνησης αμφισβητεί τον Α. Σαμαρά.
"Η κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις, δίχως τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιο κύρος, η κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί το μέλλον της χώρας;", ανέφερε, ανεβάζοντας εκ νέου στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.
"Καμία απόφαση της κυβέρνησης δεν θα δεσμεύει το ΣΥΡΙΖΑ. Ας το ακούσουν και στις Βρυξέλλες", ανέφερε ο κ. Τσίπρας, επιχειρώνοντας να στείλει ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.
"Δεν αρνούμαστε τη συνεννόηση", κατέστησε σαφές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας όμως πως ο Α. Σαμαράς απαξιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης