Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρχίζει από αύριο στη Βουλή η συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού - Σε θέσεις μάχης και πάλι τα κόμματα

Αρχίζει από αύριο στη Βουλή η συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού - Σε θέσεις μάχης και πάλι τα κόμματα
Θα συζητηθεί για τρεις ημέρες στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής
(upd) Στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εισάγεται από αύριο προς συζήτηση το προσχέδιο του προϋπολογισμού με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να παίρνουν και πάλι θέσεις μάχης.
Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτήρηση ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως ο προϋπολογισμός αυτός κατατίθεται για να αναθεωρηθεί μια και υπάρχουν αρκετά θέματα σε εκκρεμότητα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηρίσει τον προϋπολογισμό αυτό πλαστό, τονίζοντας ότι αν και θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί από την παρούσα κυβέρνηση.
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι με τον προϋπολογισμό αυτό η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αλλάζει κατεύθυνση, αλλά συνεχίζει ακάθεκτη την εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση απορρίπτει τα περί φοροεπιδρομής που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι σε αυτόν ενσωματώνονται οι πρώτες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για τη μείωση της φορολογίας και των φοροελαφρύνσεων καθώς και ότι αυτός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για τα μνημόνια στην Ελλάδα.
Η συζήτηση του προσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή θα ολοκληρωθεί σε τρεις συνεδριάσεις.
Τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα διαβιβαστούν κατόπιν στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις της επιτροπής, θα πρέπει να εισάγει τον προϋπολογισμό του 2015 στη Βουλή τουλάχιστον 40 ημέρες πριν αρχίσει το νέο οικονομικό έτος.
Γενικοί εισηγητές για τη συζήτηση που ξεκινά αύριο, έχουν οριστεί οι Ανδρέας Λυκουρέντζος (ΝΔ), Ευκλείδης Τσακαλώτης (ΣΥΡΙΖΑ), Ιωάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή), Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη (ΔΗΜΑΡ), Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) και Μίμης Ανδρουλάκης (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές).
Ειδικοί εισηγητές έχουν οριστεί οι Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ), Δημήτρης Γελαλής (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ), Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Χρυσή Αυγή), Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) και ο Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ).

(πρώτη ενημέρωση 13 Οκτωβρίου 10:44)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης