Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου στις 14:30 στη Βουλή – Επί τάπητος τα κόκκινα δάνεια αλλά και … η προεδρική εκλογή

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου στις 14:30 στη Βουλή – Επί τάπητος τα κόκκινα δάνεια αλλά και … η προεδρική εκλογή
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει διαβεβαιώσεις από τους ΑΝΕΛ ότι δεν θα ψηφίσουν για τον επόμενο ΠτΔ
Συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία θα έχουν σήμερα στις 14:30 μετά το μεσημέρι στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένο.
Αν και από τα όσα αναφέρουν οι δύο πλευρές υπογραμμίζεται ότι οι δύο αρχηγοί θα συζητήσουν για τη ρύθμιση αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, θεωρείται βέβαιο ότι Τσίπρας και Καμμένος θα συζητήσουν όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα το θέμα της προεδρικής εκλογής.
Συγκεκριμένα, ο κ.Τσίπρας θέλει να συζητήσει και κυρίως να πληροφορηθεί από τον κ.Καμμένο για το εάν πράγματι οι ΑΝΕΛ επιμένουν στη στάση τους, ότι δηλαδή θα καταψηφίσει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό από την εξουσία.
Η στάση που θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς εάν αναδιπλωθούν ή εάν αλλάξουν στάση και ταχθούν υπέρ της εκλογής του ΠτΔ, τότε το σενάριο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι εξαιρετικά πιθανό να υλοποιηθεί.
Γεγονός που αν μη τι άλλο ανατρέπει πλήρως τους πολιτικούς σχεδιασμούς και τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο κ.Καμμένος και με αφορμή τις ανεξαρτητοποιήσεις του Β. Καπερνάρου και της Μίκας Ιατρίδη από τους ΑΝΕΛ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι « «όποιος θέλει να φύγει, όποιος έχει εξαγοραστεί από τη Ν.Δ. για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή όποιος φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί με τους ΑΝ.ΕΛΛ., να σηκωθεί να φύγει τώρα».
Τότε ο κ.Καμμένος είχε μιλήσει για «αποστασία» και για «ενορχηστρωμένο και σχεδιασμένο» το πρόβλημα των αποχωρήσεων βουλευτών, ζήτημα που έχει και αυτό τη σημασία του ιδιαίτερα μετά τον πολιτικό σάλο που έχει προκληθεί με τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί «κουμπαρά» επιχειρηματιών για να βρεθούν οι 180 που θα ψηφίσουν τον ΠτΔ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης