Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκτός κλίματος και κοινωνίας το πολιτικό σύστημα – Στα άκρα η σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της προεδρικής εκλογής και των πρόωρων εκλογών

Εκτός κλίματος και κοινωνίας το πολιτικό σύστημα – Στα άκρα η σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της προεδρικής εκλογής και των πρόωρων εκλογών
Σε ακραία πόλωση τα κόμματα εξουσίας, σε ακραία φτώχεια οι Έλληνες πολίτες
Στα άκρα οδηγείται η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη περί ύπαρξης «κουμπαρά» από επιχειρηματίες – φίλους της κυβέρνησης με απώτερο στόχο να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η τοποθέτηση του κ.Σκουρλέτη προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου «σύρραξη» μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς Σκουρλέτη διαφορετικά, όπως είπε, θα αποκαλυφθεί ότι ο κ.Τσίπρας είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας.
Την ίδια σκληρή στάση τήρησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος , ο οποίος υποστήριξε ότι η εισαγγελική παρέμβαση «θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας».
Απέναντι σε αυτήν την σφοδρή πολιτική επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με υπονοούμενα και αιχμές, κάνοντας λόγο για «ετεροχρονισμένη έρευνα» και εκφράζοντας την πεποίθηση «ο πρωθυπουργός να γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».
Ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε πολιτική πόλωση και σύγκρουση ανάμεσα στους κύριους διεκδικητές της εξουσίας όσο πλησιάζει η εκλογή του ΠτΔ και είναι εξαιρετικά πιθανό το σενάριο των πρόωρων εκλογών.
Αλλά για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι εκτός κλίματος και κοινωνίας.
Τα στατιστικά στοιχεία είναι ενδεικτικά.
Περίπου 3,9 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες απειλούνται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η ανεργία παραμένει στο 26% (η υψηλότερη της Ευρώπης), τα εισοδήματα έχουν καταρρεύσει, οι ανασφάλιστοι πολίτες ανέρχονται σε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια, την ώρα που εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο δεκαετίες για να δημιουργηθούν οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν από την αρχή της κρίσης.
Οι Έλληνες πολίτες δίνουν καθημερινά αγώνα για την επιβίωση τους και για να ανταποκριθούν στην υπέρμετρη και πολλές φορές παράλογη φορολογία.
Είναι σαφές ότι μέσα σε αυτήν την καθημερινή τους προσπάθεια, οι κόντρες και οι διαμάχες του πολιτικού προσωπικού της χώρας, τους αφήνουν αδιάφορους.
Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης