Πολιτική

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Προσβλητική για τον κόσμο της Αριστεράς η κοινή γραμμή Τσίπρα – Καμμένου

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Προσβλητική για τον κόσμο της Αριστεράς η κοινή γραμμή Τσίπρα – Καμμένου
Ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει τη στήριξη και από άλλους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα αζήτητα
Προσβλητική για τον κόσμο της Αριστεράς χαρακτήρισε την κοινή γραμμή πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα «κόκκινα δάνεια», όπως διαπιστώθηκε κατά την χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Π.Καμμένο.
Σε δηλώσεις του στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του Ποταμιού, ο κ.Θεοδωράκης παρατήρησε πως «είναι ενδιαφέρον ότι ένα κόμμα κυβερνητικό αριστερό, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανάγκη από δάνεια πολιτικής από τους ΑΝΕΛ».
«Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις. Θεωρώ αυτή τη σχέση προσβλητική για τον κόσμο της αριστεράς. Δεν έχει σημασία τι λες για ένα μερικό ζήτημα αλλά τι λες για τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στου ΑΝΕΛ, ο κ.Θεοδωράκης είπε πως «αν πιστεύεις ότι η χώρα είναι έρμαιο σκοτεινών συμφερόντων, αν πιστεύεις ότι ο Μ. Αλέξανδρος κάποια στιγμή θα αναστηθεί και θα σώσει τη χώρα και θα κάνει μια εκστρατεία και θα πάρει τα χαμένα εδάφη, δεν μπορεί να διαλέγεσαι με το χώρο της αριστεράς».
«Είναι προσβολή για το χώρο της αριστεράς αυτή η συζήτηση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ερωτηθείς να ερμηνεύσει τη συνάντηση των Τσίπρα – Καμμένου ο κ.Θεοδωράκης τόνισε: «Από όσο θυμάμαι ο κ. Καμμένος ήταν για κάποια χρόνια υπουργός. Άρα με την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να αναζητήσει και άλλους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που  είναι στα αζήτητα και πιθανότατα πολύ εύκολα θα του προσφέρουν στήριξη».
Στην ερώτηση σε ποιο εκλογικό σώμα απευθύνεται το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Είναι φιλελεύθεροι προοδευτικοί άνθρωποι, είναι αριστεροί που πιστεύουν στις αλλαγές, αυτό που λέμε μεταρρυθμιστική Αριστερά. Στο Ποτάμι είναι ο κεντρώος κόσμος, είναι αυτοί που έχουν προδοθεί, που έχουν πιστέψει στον σοσιαλισμό και στη σοσιαλδημοκρατία και πληγώθηκαν. Αυτός όλος ο χώρος, που είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος, αναζητά αυτή τη στιγμή μια ρεαλιστική προοδευτική διακυβέρνηση και νομίζω ότι το Ποτάμι με τις πολύ συγκεκριμένες απόψεις που έχει σε όλα σχεδόν τα θέματα της χώρας, του δίνει τη σιγουριά ότι εδώ υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μελετούν που γνωρίζουν, που αναπνέουν στην κοινωνία, που προχωρούν στους ίδιους δρόμους με την κοινωνία και μπορούν να κάνουν τις μικρές βελτιώσεις στην αρχή και την επανάσταση μετά».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης