Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει αυτά που είπε στη ΔΕΘ, θα είμαστε στη δραχμή σε μια εβδομάδα

Γεωργιάδης (ΝΔ): Εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει αυτά που είπε στη ΔΕΘ, θα είμαστε στη δραχμή σε μια εβδομάδα
Στα ύψη η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στην πόλωση η ΝΔ
Στα ύψη παραμένει η σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη να επιμένει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία και τη διακυβέρνηση της χώρας, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιστροφή στη δραχμή.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο κ.Γεωργιάδης – και σε αντίθεση με αρκετούς συναδέλφους του στη ΝΔ – τάχθηκε με την άποψη της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία είχε αναφέρει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα αδειάσουν τα ΑΤΜ.
«Αυτό που λέει η Βούλτεψη είναι αλήθεια. Εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δύο πράγματα μπορούν να συμβούν. Αν πάει να κάνει αυτά που είπε στη ΔΕΘ, θα είμαστε στη δραχμή σε μια εβδομάδα. Η δεύτερη εκδοχή, είναι ότι ασχέτως του τι λέει, ο Τσίπρας τελικά δεν θα τα κάνει. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που πείθει τις αγορές» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης.
«Οι αγορές λαμβάνουν τοις μετρητοίς τα όσα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. Για παράδειγμα ότι  θα καταργήσει τα μνημόνια. Θα παραβιάσει δηλαδή τους όρους του δανεισμού της χώρας. Αν συμβεί αυτό τα spreads θα πάνε στα ύψη» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
«Το κραχ ξεκίνησε από την Τρίτη, όταν το πρακτορείο Bloomberg, έπαιξε την δημοσκόπηση του Mega. Όταν η είδηση ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και τον Σαμαρά να πέφτει, άρχισαν να αποσύρουν χρήματα  και το χρηματιστήριο να πέφτει. Θα ήμασταν τελείως παράλογοι αν οι αγορές που μας δανείζουν δισεκατομμύρια δεν παρακολουθούν τα πάντα όσα γίνονται στην Ελλάδα. Οι ξένοι λαμβάνουν πρωτογενή ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην χώρα, ασχέτως με τα όσα λέμε εμείς» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.
Όπως είπε, η πολιτική καθορίζεται από το τι θέλουν οι αγορές.
Πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τα έβαλε και με τους πολίτες, σχετικά με τις επιλογές τους.
«Ευθύνες έχει και ο πολίτης που δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις ή που ψηφίζει στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι λέει ο λαός είναι σεβαστό, αλλά μπορεί να μην είναι σωστό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε πως «η Ελλάδα πρέπει να βγάλει δικά της λεφτά για να μην επιστρέψει στα δάνεια».
«Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Για να κάνει μεταρρυθμίσεις πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Δεν θα βγούμε από την κρίση και την ανεργία ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης