Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ακραίο δικαστικό πραξικόπημα, επικίνδυνων εισαγγελέων, κατά της Χρυσής Αυγής – Η δικαιοσύνη δουλεύει για την εκλογή ΠτΔ και την κυβέρνηση

Ακραίο δικαστικό πραξικόπημα, επικίνδυνων εισαγγελέων, κατά της Χρυσής Αυγής  – Η δικαιοσύνη δουλεύει για την εκλογή ΠτΔ και την κυβέρνηση
Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει καταλυθεί....η δικαιοσύνη υποχείριο της πολιτικής εξουσίας, παραβιάζει το σύνταγμα
Ακραίο δικαστικό πραξικόπημα λαμβάνει χώρα σε μια κατ΄ επίφαση δημοκρατική χώρα καθώς ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Ντογιάκος με μια προσβλητική απόφαση εις βάρος της δημοκρατίας και προφανώς εξυπηρετώντας πολιτικά σχέδια και συμφέροντα έλαβε μια πρωτοφανή απόφαση, μια απαράδεκτη, αντισυνταγματική και προσβλητική απόφαση να παραπέμψει σε δίκη όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.
Ο στόχος δεν είναι η απόδοση δικαιοσύνης αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή.
Ο Ντογιάκος απειλεί την δημοκρατία και μέρος της χειραγωγούμενης δικαιοσύνης απειλούν την δημοκρατία.
Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά με μεθόδους Στάλιν προσπαθούν να βγάλουν από την μέση την Χρυσή Αυγή ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα με στόχο να εξυπηρετήσουν επικίνδυνα για την δημοκρατία συμφέροντα.
Η απόφαση του εισαγγελέα εφετών αποτελεί όνειδο  για την δημοκρατία και τους 539 χιλιάδες ψηφοφόρους που επέλεξαν την Χρυσή Αυγή.
Μεγάλο μέρος της κοινωνίας πλέον κατανοεί τα πολιτικά κίνητρα της δικαιοσύνης.
Ορισμένοι συνδέουν αυτή την εκτρωματική απόφαση της δικαιοσύνης με την διαδικασία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας.
Δηλαδή να μην συμπεριληφθούν οι 9 προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και έτσι οι 180 βουλευτές….υποχωρούν στους 175 βουλευτές.
Ωστόσο με την παραπομπή στην δικαιοσύνη του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας δημιουργούν νέα δεδομένα.
Ωστόσο είναι αφελές το επιχείρημα αυτό για δύο βασικούς λόγους.
1)Οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν πλήρη δικαιώματα και
2)Θα μπορούσαν υποθετικά αν συνέβαινε συνταγματική εκτροπή να παραιτηθούν και να αντικατασταθούν από νέους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και έτσι θα αποκαθίστατο η τάξη των 180 βουλευτών.
Άρα σε κάθε περίπτωση οι 180 βουλευτές αποτελούν αδιαμφισβήτητο πολιτικό στόχο που δεν αναιρείται και δεν αλλάζει.
Όσοι διακινούν τέτοια σενάρια παραγνωρίζουν την λειτουργία του συντάγματος.  
Το σύνταγμα ορίζει με πολύ σαφήνεια την διαδικασία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας η οποία είναι η εξής.

Η διαδικασία

Σύμφωνα με το άρθρο 30 του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος.
Εκλέγεται από τη Bουλή για πενταετή θητεία, που μπορεί να ανανεωθεί μία φορά μόνο, με την ψήφο της εθνικής αντιπροσωπείας.
Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος έχει γίνει Έλληνας πολίτης πριν από τουλάχιστον πέντε έτη, έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή, έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και έχει τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν (άρθρο 31 του Συντάγματος).
H εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Bουλή γίνεται με ονομαστική, φανερή, ψηφοφορία και σε ειδική συνεδρίαση, που συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Bουλής έναν τουλάχιστο μήνα πριν λήξει η θητεία του εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας (άρθρο 32).
Η πρώτη φάση της διαδικασίας εκλογής περιλαμβάνει τρεις ψηφοφορίες:
α) Στην πρώτη ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 200 ψήφοι.
β) Εάν δεν συγκεντρωθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται έπειτα από πέντε ημέρες και απαιτείται η ίδια πλειοψηφία δηλαδή 200 βουλευτές.
γ) Εάν και πάλι δεν συγκεντρωθεί η απαιτουμένη πλειοψηφία, διεξάγεται τρίτος γύρος ψηφοφορίας έπειτα από πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος Δημοκρατίας εκείνος που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφοι.
Εάν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη αυτή πλειοψηφία, η Bουλή διαλύεται μέσα σε δέκα ημέρες από την ψηφοφορία, και προκηρύσσονται εκλογές για ανάδειξη νέας Bουλής.
H Bουλή που αναδεικνύεται από τις νέες εκλογές, αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα, προχωρά στη δεύτερη φάση της διαδικασίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η φάση αυτή περιλαμβάνει επίσης τρεις ψηφοφορίες:
α) Κατά την πρώτη ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφοι.
β) Εάν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται έπειτα από πέντε ημέρες και απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, δηλαδή 151 ψήφοι.
γ) Τέλος, εάν δεν επιτευχθεί ούτε και αυτή η πλειοψηφία τότε έπειτα από πέντε ημέρες, διεξάγεται η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν, κατά την οποία εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους.
Αν είναι ένας υποψήφιος τότε ισχύει η σχετική πλειοψηφία των βουλευτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης