Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Δεν είναι εχθροί μου ο Σαμαράς και ο Τσίπρας – Δεν μπορεί να υπάρξει μια κυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Δεν είναι εχθροί μου ο Σαμαράς και ο Τσίπρας – Δεν μπορεί να υπάρξει μια κυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Το Ποτάμι μπορεί να είναι κυβερνητικός εταίρος και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Στ.Θεοδωράκης
Την άποψη πως δεν μπορεί να υπάρξει μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε ότι Σαμαράς και Τσίπρας δεν είναι εχθροί του και ότι θα τους δει και θα τους ξαναδεί, αν κρίνει πως αυτό είναι προς το συμφέρον του τόπου.
«Σημασία έχει να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα δίνει λύσεις και όχι μια κυβέρνηση ακινησίας. Το Ποτάμι μπορεί να είναι κυβερνητικός εταίρος και του Τσίπρα και του Σαμαρά» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας πως το στίγμα του κόμματος του είναι η συνεννόηση και οι συνεργασίες με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της χώρας χωρίς άλλες αναβολές.
Ο κ.Θεοδωράκης, αφού εκτίμησε ότι «τα επόμενα χρόνια τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα δε θα υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλά Ποτάμια», τόνισε πως όταν έρθει η ώρα θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Όπως είπε, δεν υπάρχουν χώροι για εχθρότητες και δεν είναι εχθρός του ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Σαμαράς.
«Είμαι υπέρ της συνεννόησης. Το έχω πει και θα επιμείνω σε αυτόν τον μεγάλο, μικρό τόπο δεν υπάρχουν χώροι για εχθρότητες. Είμαστε αντίπαλοι, μπορεί να συγκρουστούμε σκληρά σε μία πολιτική διαφωνία αλλά δεν θεωρώ ότι είναι εχθρός μου ο Τσίπρας ή είναι εχθρός μου ο Σαμαράς. Με αυτή την έννοια θα τους δω και πιθανόν να τους ξαναδώ αν κρίνω ότι αυτό είναι το συμφέρον για τη χώρα».
Στο ερώτημα γιατί ακύρωσε το ραντεβού με τον κ.Τσίπρα απάντησε ότι «εμείς δεν ζητήσαμε τις συναντήσεις για να δούμε πώς θα κυβερνήσουμε, αυτή η κουβέντα θα καθυστερήσει πολύ, ζητήσαμε να δούμε τους δύο διεκδικητές της εξουσίας γιατί έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον Πρωθυπουργό».
Πάντως, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη συζήτηση για τους κουμπαράδες και τα ΑΤΜ έκαναν κακό στην οικονομία.
«Παίζουν με μία εύθραυστη ισορροπία στην χώρα και αυτό το παιχνίδι αποτιμάται σε κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια. Είναι ένας πόλεμος που δεν έχει κανένα όφελος για τη χώρα» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.
Στην ερώτηση για το αν το «Ποτάμι» συμφωνεί να σχηματιστεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι ‘κανείς Έλληνας δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτή τη στιγμή ένας υπουργός Δημοσίας Τάξης της ΝΔ μπορεί να πάρει μία απόφαση με έναν υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στην Εργασία μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γιουρούσια ενάντια στους υπουργούς. Πώς θα συνεργασθούν; Άρα είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και όποιος το προτείνει έχει ένα πονηρό σκοπό να αναβάλλει τη λύση των προβλημάτων».
«Εγώ δεν θέλω να αναβληθούν οι λύσεις των προβλημάτων, δεν με ενδιαφέρει να κάνω μία κυβέρνηση για τις παρελάσεις. Το πρόβλημα είναι οι μη αποφάσεις. Άρα δεν θέλουμε μία κυβέρνηση η οποία εκ των προτέρων είναι δεδομένο ότι δεν θα πάρει καμία απόφαση» τόνισε ο κ.Θεοδώρακης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης