Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ήρθη η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου

Ήρθη η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου
Κατηγορείται για διάπραξη ληστείας το 2005
Την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη ληστείας το 2015, αποφάσισε με 198 ψήφους υπέρ, τέσσερις κατά και 1 «παρών», σήμερα, Τετάρτη, η Βουλή.
Σημειώνεται ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από τη διαδικασία πριν ψηφίσουν, χαρακτηρίζοντάς την ανούσια και υποκριτική.
Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκαν τα αιτήματα άρσης ασυλίας των βουλευτών Στάθη Μπούκουρα, (19 υπέρ, 179 κατά, 5 «παρών»), Λιάνας Κανέλλη (3 υπέρ, 197 κατά, 2 «παρών» και ένα λευκό), Βασίλη Καπερνάρου (9 υπέρ, 189 κατά και πέντε «παρών») και Άδωνι Γεωργιάδη (13 υπέρ, 179 κατά, επτά «παρών» και 4 λευκά).
Σημειώνεται ότι ο Α. Ματθαιόπουλος ζήτησε και ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι διώκεται ως πολιτικός αντίπαλος σε ένα κόμμα που απειλεί εκλογικά της συγκυβέρνηση του μνημονίου.
Μάλιστα, κατήγγειλε ότι η Δικαιοσύνη είναι άμεσα ελεγχόμενη από το Μαξίμου.
Όπως ανέφερε, «η άρση της ασυλίας μου αρχικώς για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αποφασίστηκε για να παραπεμφθώ στην Δικαιοσύνη του Ντογιάκου, χωρίς το όνομά μου να είναι στη δικογραφία», και κατηγόρησε βουλευτές για την πρότασή τους, μία προσωπική του υπόθεση που αφορά στο 2005, να συγχωνευθεί με τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής.
Όσον αφορά αυτό καθεαυτό το αδίκημα, σημείωσε ότι έχει να κάνει με την κατηγορία ενός ναρκομανή, ο οποίος προκάλεσε συμπλοκή μαζί του και έχασε ένα τσαντάκι, τη θέση του οποίου υπέδειξε εκείνος στις Αρχές.
«Ο άνθρωπος που με κατηγορεί έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία, κατέθεσε ψέματα και με ψέματα βρίσκομαι κατηγορούμενος ως ληστής», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης