Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτόπαππας (ΠΑΣΟΚ): Το ΠΑΣΟΚ δεν λέει πουθενά όχι, όταν δεν πρέπει να πει όχι

tags :
Πρωτόπαππας (ΠΑΣΟΚ): Το ΠΑΣΟΚ δεν λέει πουθενά όχι, όταν δεν πρέπει να πει όχι
Αυτό που θέλει το ΠΑΣΟΚ είναι να βρεθεί άκρη με την τρόικα τόνισε ο Χρ. Πρωτόπαππας
Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λέει πουθενά όχι, όταν δεν πρέπει να πει όχι αναφορικά με την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, Χρήστος Πρωτόπαππας.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm, ο κ.Πρωτόπαππας υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα προσωπικό με κανέναν, επισημαίνοντας πως «εμάς μας ενδιαφέρει να βρεθεί άκρη με την τρόικα».
«Θέλω να το κάνω απολύτως σαφές. Μας ενδιαφέρει μία θετική αξιολόγηση επί της οποίας θα κτίσουμε τη γενικότερη διαπραγμάτευση για το χρέος, για την έξοδο από το μνημόνιο και το ΔΝΤ και την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα και τις αγορές. Αυτό μας ενδιαφέρει απόλυτα. Θέλουμε 18 Δεκεμβρίου που θα γίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να έχουμε μία πολύ καθαρή εικόνα και να έχουμε μία μεγάλη εικόνα που θα λειτουργεί υπέρ της Ελλάδας, ανεξάρτητα από το αν δεν έχει προλάβει να γίνει η συμφωνία, όμως να φαίνεται ήδη προς τα που πάμε. Αυτό θέλουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ δεν λέει πουθενά μόνο του όχι. Αυτός είναι ένας μύθος που διαβάζω σε ορισμένα blogs, που τα δίνουν ορισμένοι που δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στην κυβέρνηση με αυτό που κάνουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν λέει πουθενά όχι όταν δεν πρέπει να πει όχι».
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα του ενιαίου μισθολογίου, ο κ. Πρωτόπαππας υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν λέει όχι, παρά μόνο σε κάποια ακραία πράγματα τα οποία για μας θα πρέπει να πούμε όχι. Εκεί πρέπει να συνομολογήσουμε ότι θα πούμε «όχι, ως εδώ». Δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να ξαναμειώσουμε τις συντάξεις, δεν μπορούμε να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας. Υπάρχουν και όρια που δεν μπορούμε να υπερβούμε».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Πρωτόπαππας, δεν άρχισε καλά καλά η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου του 2011, και η κυβέρνηση ξανασυζητά το ενιαίο μισθολόγιο.
«Ξεκινάμε στραβά. Γιατί ξεκινάμε στραβά; Διότι έγινε μία διαπραγμάτευση με την τρόικα σε σχέση με τις απολύσεις και είπαν εκεί οι αρμόδιοι υπουργοί να μην γίνουν οι απολύσεις το 2015 και αντ’ αυτού να κάνουμε πάλι ενιαίο μισθολόγιο. Ωραία, παρ’ ότι δεν μου αρέσει αυτό γιατί θυμίζει το ράβε-ξήλωνε, είπαμε δεχόμαστε να το συζητήσουμε για να διευκολύνουμε τη χώρα μας, και να καταλήξουμε κάπου με την τρόικα. Δεν θέλω να συζητήσω όμως εμβαλωματικές λύσεις για να φτιάχνει ο καθένας το προφίλ του. Θέλω να συζητήσω μία σοβαρή λύση, η οποία να με πείθει και εμένα και τους συνεργάτες όλους και την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ότι εδώ πρόκειται για μία θετική μεταρρύθμιση, η οποία προσφέρει στη Δημόσια Διοίκηση, διευκολύνει τον καλό δημόσιο υπάλληλο που προσπαθεί και τον αμείβει περισσότερο και συνδέεται με ένα σύστημα αξιολόγησης. Οχι μπαλώματα και δουλειές του ποδαριού» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Σε ερώτηση αν εννοεί ότι κάνει «μπαλώματα και δουλειές του ποδαριού ο κ. Μητσοτάκης για να φτιάξει το προφίλ του», ο υπεύθυνος στο ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου είπε: «Δεν είπα έτσι. Λέω να μην κάνει, για να σταματήσει η αντιπαράθεση η οποία δεν ωφελεί από ένα σημείο και μετά. Λέω να μην γίνουν μπαλώματα και δουλειές του ποδαριού. Αυτή είναι η αγωνία μας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης