Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Ο λαός να πει το δικό του «Όχι» στην πολιτική της εξαθλίωσης και των αντιλαϊκών μνημονίων

tags :
ΚΚΕ: Ο λαός να πει το δικό του «Όχι» στην πολιτική της εξαθλίωσης και των αντιλαϊκών μνημονίων
Ανακοίνωση του Περισσού για την 28η Οκτωβρίου
Να πει το δικό του «όχι» στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, αλλά και των αντιλαϊκών μνημονίων καλεί τον λαό το ΚΚΕ με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό-ναζισμό. Τον αγώνα και τους νεκρούς των στρατιωτικών και του λαού στο μέτωπο και τα μετόπισθεν. Τιμάμε όσους συνέχισαν την πάλη ενάντια στη ναζιστική κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού και πατριώτες, τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που έγραψαν λαμπρές σελίδες με τον αγώνα ενάντια στους κατακτητές».
«Η 28η Οκτωβρίου είναι ταυτόχρονα ημέρα έμπνευσης και γνώσης, διδάσκει στον λαό και τη νεολαία να πουν σήμερα το δικό τους ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου», επισημαίνεται.
Το ΚΚΕ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή σάλπισε την αντίσταση στον εισβολέα, παρά το γεγονός ότι το ίδιο ήταν σοβαρά τραυματισμένο και χτυπημένο από τη μεταξική δικτατορία, με χιλιάδες μέλη του στις φυλακές και τις εξορίες, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ιστορικού γράμματος του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ν. Ζαχαριάδης, από τη φυλακή, που κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα.
Όπως αναφέρει, οι φυλακισμένοι κομμουνιστές από την πρώτη στιγμή ζήτησαν να αποφυλακιστούν για να πολεμήσουν στο μέτωπο, κάτι το οποίο αρνήθηκε η μεταξική δικτατορία, η οποία στη συνέχεια τους παρέδωσε στους Γερμανούς κατακτητές.
Το ΚΚΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η αντίσταση στον κατακτητή, τονίζεται, συμπληρώνοντας ότι «το ΚΚΕ καθ' όλη τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής αποτέλεσε το βασικό εμπνευστή, καθοδηγητή και αιμοδότη της ΕΑΜικής Αντίστασης», δίνοντας σε αυτόν τον αγώνα τα καλύτερα παιδιά του.
Αυτός ο αγώνας, σημειώνει, η ΕΑΜική Αντίσταση, προσφέρει παραδείγματα αξεπέραστου λαϊκού ηρωισμού, ενώ προσφέρει επίσης πολύτιμα διδάγματα για τη λαϊκή πάλη σήμερα και αύριο, για το δίκιο του λαού, για τη λαϊκή εξουσία.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης της δεκαετίας του '30 και των αντιθέσεων μεταξύ των τότε ιμπεριαλιστικών χωρών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και την ανατροπή της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στηριγμένος στα διδάγματα από την ιστορία, τονίζεται στην ανακοίνωση, ο λαός πρέπει να βαδίσει στο δρόμο της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, να απαλλαγεί από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, για να γίνει πραγματικότητα μια κοινωνία, χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους : Ο σοσιαλισμός, που έπαιξε κύριο και σημαντικό ρόλο στην ήττα του φασισμού - ναζισμού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης