Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): «Δεξιοί και αριστεροί σωτήρες δεν θα βρουν στο ΚΚΕ συνένοχους στην αδιέξοδη πολιτική τους!»

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): «Δεξιοί και αριστεροί σωτήρες δεν θα βρουν στο ΚΚΕ συνένοχους στην αδιέξοδη πολιτική τους!»
«Δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία!» ήταν το μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ
Σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε εκδήλωση του κόμματος στο Περιστέρι με θέμα την αντιπλημμυρική προστασία και τα άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους πλημμυροπαθείς.
Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε χαρακτηριστικά: «η κυβέρνηση επιμένει ότι τα μνημόνια τελειώνουν γιατί "δεν χρειάζεται νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα" και η αξιωματική αντιπολίτευση ότι "θα τα τελειώσει όταν γίνει κυβέρνηση". Το ερώτημα, όμως, είναι αν θα τελειώσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αν θα καταργηθούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου, αν θα πάρει πίσω ο λαός όλα όσα έχασε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα με τα μνημόνια και τους νόμους τους… Κανείς τους δεν δεσμεύεται για όλα αυτά».
«Αντίθετα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θα υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην ΕΕ, θα υλοποιήσουν δηλαδή τα μνημόνια διαρκείας, που η ίδια η ΕΕ έχει αποφασίσει με τους μηχανισμούς εποπτείας για όλες τις χώρες, τη δημοσιονομική πειθαρχία, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, τη διαρκή επιτήρηση» σημείωσε και συμπλήρωσε:
«Ο λαός μας, δηλαδή, θα συνεχίζει να ανεβαίνει το Γολγοθά του μαρτυρίου των μόνιμων αντιλαϊκών μέτρων. Άλλωστε, όπως είπε και ο κ. Χαρδούβελης, με το τέλος του μνημονίου θα υπάρχει "μία νέα σχέση με όρους για πολλά πολλά χρόνια". Κι αυτή η σχέση μπορεί να μην είναι με την τρόικα, μπορεί να μην την πουν μνημόνιο, αλλά οι όροι της θα είναι μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα για το λαό και προνόμια μόνο για το κεφάλαιο».
«Εμείς απαντάμε σε όλους αυτούς, "δεξιούς" κι "αριστερούς", που πότε με το καρότο και πότε με το μαστίγιο απευθύνονται στο ΚΚΕ: Μην ψάχνετε για συνενόχους στην αδιέξοδη πολιτική σας για το λαό! Και για να παραφράσουμε ένα γνωστό τραγούδι: Συνένοχο στο φόνο δεν θα μας έχετε… Συνεχίζουμε στο δρόμο της τιμής, του χρέους και της αξιοπρέπειας, του αγώνα και της αντίστασης, για το συμφέρον των εργαζομένων, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας, την ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, της μοναδικής ελπίδας αυτού του τόπου».
Παράλληλα ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε: «Δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία, για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια και για τα οποία ουσιαστικά ουδεμία ευθύνη έχει… Της τα έχουν φορτώσει οι παλιοί γνωστοί κυβερνώντες εδώ και 40 χρόνια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και ετοιμάζονται τώρα να συνεχίσουν με άλλο μείγμα οι νεοφώτιστοι "σωτήρες" του ΣΥΡΙΖΑ».
«Ο λαός και η νεολαία να γυρίσει την πλάτη και στους δύο. Να ενισχύσει αποφασιστικά μόνο το ΚΚΕ, για να αναδειχτεί η εργατική τάξη, το εργατικό λαϊκό κίνημα και η συμμαχία τους "αξιωματική αντιπολίτευση" σήμερα, ακριβώς γιατί "αυτοί να πάρουν πρέπει την εξουσία…».

Άμεσα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς
Όσο αφορά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, επισήμανε ότι «κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έδωσαν και πάλι τη γνωστή παράσταση του υποκριτικού ενδιαφέροντος, με τις γνωστές χιλιοειπωμένες δηλώσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα που καθυστερούν και πρέπει να γίνουν».
Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, στηρίζουμε, είμαστε δίπλα στις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, στα Συνδικάτα και άλλους μαζικούς φορείς που παλεύουν για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, όπως έκτακτη ενίσχυση, καταγραφή των ζημιών, άμεση αποζημίωση και αποκατάσταση, καθώς και δρομολόγηση αντιπλημμυρικών μέτρων, διεκδικώντας:
- Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων.
- Καταγραφή, άμεση αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών.
- Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες.
- Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
- Κατάργηση του απαράδεκτου ΕΝΦΙΑ.
- Να προχωρήσουν άμεσα οι καθαρισμοί δικτύων και υποδομών, πολύ περισσότερο που οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν νέες πλημμύρες το επόμενο διάστημα.
- Να προχωρήσει η οργανωτική ετοιμότητα σε υποδομές, μέσα, προσωπικό και σχέδια για την αντιμετώπιση των πλημμυρών με προτεραιότητα την εκπαίδευση του πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης