Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα παρέμβαση της Κομισιόν και νέο… ράπισμα στην Τουρκία - J. Hahn: Η Άγκυρα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

Νέα παρέμβαση της Κομισιόν και νέο… ράπισμα στην Τουρκία - J. Hahn: Η Άγκυρα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου
Συνάντηση Κυπριανού (ΑΚΕΛ) - Schulz (Ευρωκοινοβούλιο)
Την παρέμβαση της Κομισιόν - για ακόμη μία φορά - προκάλεσε η αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς, καθώς ο Ευρωπαίος Επίτροπος J. Hahn κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρους.
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε. - Τουρκίας, ο Επίτροπος Πολιτικής Γειτνίασης και Διεύρυνσης της Ε.Ε. υποστήριξε πως είναι σημαντικό να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.
Τασσόμενος ανεπιφύλακτα στο πλευρό της Κύπρου, υπογράμμισε πως «το βασικό μου μήνυμα είναι ότι αναμένουμε από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει περαιτέρω δηλώσεις ή πράξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερη ένταση».
«Συγχρόνως είναι πολύ σημαντικό όλες οι πλευρές να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση της έντασης και να δράσουν με εποικοδομητικό τρόπο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
«Ενθαρρύνουμε δυναμικά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συμβάλουν στη δημιουργία θετικού κλίματος με στόχο την επίλυση του Κυπριακού προς όφελος όλων» κατέληξε ο J. Hahn.
Tην ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντ. Κυπριανού συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, M. Schulz.
«Καταστήσαμε σαφές ότι η προκλητικότητα των ενεργειών της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, γιατί αυτήν τη φορά αμφισβητούνται περιοχές, οι οποίες ουδέποτε στο παρελθόν είχαν αμφισβητηθεί, περιοχές τις οποίες δεν δικαιούται να αμφισβητεί ούτε για το δικό της όφελος αλλά ούτε και για το όφελος των Τουρκοκυπρίων» σημείωσε ο Κύπριος πολιτικός, γνωστοποιώντας πως «ο κ. Schulz μάς εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και συμφώνησε μαζί μας ότι η ριζική αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων θα έρθει με τη σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης