Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούλτεψη (κυβερνητική εκπρόσωπος): Συμφωνία με την τρόικα έως τις 8 Δεκεμβρίου – Δεν πάμε σε νέα μέτρα

Βούλτεψη (κυβερνητική εκπρόσωπος): Συμφωνία με την τρόικα έως τις 8 Δεκεμβρίου – Δεν πάμε σε νέα μέτρα
Η διαπραγμάτευση είναι η τελευταία και η πιο δύσκολη
Παρά το γεγονός ότι είναι άγνωστη η ακριβής επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα για την έναρξη της διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση και ότι παραμένουν στον αέρα τα σχέδια της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να η χώρα να περάσει στην επόμενη ημέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δηλώνει αισιόδοξη ότι η συμφωνία με την τρόικα θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Δεκεμβρίου.
«Έως τις 8 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με την τρόικα, είναι συμφωνία εξόδου» ανέφερε σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα. Βούλτεψη, υπογραμμίζοντας ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι η τελευταία, και γι’ αυτό είναι η πιο δύσκολη».
«Υπάρχει στην έξοδο, εθνικό σχέδιο, κατ’ ουδένα τρόπο δεν θα επιτρέπει επιπλέον χρέη και ελλείμματα. Δεν πάμε σε νέα δημοσιονομικά μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Όπως είπε, «για το τι θα περιλαμβάνει το εθνικό σχέδιο μια γεύση παίρνουμε ήδη αυτή τη στιγμή, με τη ρύθμιση οφειλών με 100 δόσεις, με τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους στον κόσμο, με επαφές για συμμαχίες και επενδύσεις» .
Παράλληλα η κα. Βούλτεψη δεν παρέλειψε να επιτεθεί και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει το ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που θέλει να δείχνει συστημικό πρόσωπο, μάζευε υπογραφές ο κ. Παπαδημούλης για να κάνει πρόταση μομφής στον Juncker που έχει φερθεί φιλικά στην Ελλάδα. Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέλει να τού μιλήσει για να δεχθεί το σχέδιό του» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Σημειώνεται ότι την ίδια άποψη, ότι δηλαδή η συμφωνία με την τρόικα θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Δεκεμβρίου, εξέφρασε χθες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατόπιν της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης