Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπέζας (υφυπουργός Εργασίας): Δεν τίθεται θέμα μείωσης των κατώτατων συντάξεων ή αύξηση των ορίων ηλικίας

Μπέζας (υφυπουργός Εργασίας): Δεν τίθεται θέμα μείωσης των κατώτατων συντάξεων ή αύξηση των ορίων ηλικίας
Κανονικά συνεχίζεται να καταβάλλεται το ΕΚΑΣ τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας
Διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης των κατώτατων συντάξεων ή αύξηση των ορίων ηλικίας παρείχε ο υφυπουργός Εργασίας, Αντώνης Μπέζας.
Ο κ. Μπέζας υποστήριξε ότι το ΕΚΑΣ συνεχίζει να καταβάλλεται κανονικά, ενώ απέρριψε τα σενάρια περί σύνδεσης των ενσήμων με τις παροχές υγείας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για κινδυνολογία και καταστροφολογία.
Αφορμή αποτέλεσαν οι αιτιάσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Στρατούλη, που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι τυχαίες αλλά λειτουργεί ως «πολιτικός λαγός» της κυβέρνησης.
«Η κυβέρνηση μεριμνά ώστε οι δικαιούχοι χαμηλών συντάξεων να εξαιρεθούν από τις όποιες μειώσεις. Σε ό,τι αφορά δε το ΕΚΑΣ συνεχίζεται να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος», τόνισε ο κ. Μπέζας, και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες.
Όπως είπε ο κ.Μπέζας «το ασφαλιστικό είναι μια δημοσιονομική βόμβα και πρέπει να είναι πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, να μας ενώνει. Δεν δείχνετε όμως ούτε σοβαρότητα ούτε υπευθυνότητα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης