Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτόπαππας (ΠΑΣΟΚ): Μείωση συντάξεων και αύξηση φόρων ζητά η τρόικα – Δεν υπάρχει ναυάγιο

tags :
Πρωτόπαππας (ΠΑΣΟΚ): Μείωση συντάξεων και αύξηση φόρων ζητά η τρόικα – Δεν υπάρχει ναυάγιο
Πολύ δύσκολη η διαπραγμάτευση, υπάρχουν αρκετές συγκλίσεις
Το δημοσιονομικό κενό του 2015 είναι το μεγαλύτερο αγκάθι μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας ανέφερε ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο οποίος συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι.
Όπως είπε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πρωτόπαππας, η τρόικα ζήτησε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό από το ασφαλιστικό με τη μείωση συντάξεων (αλλά όχι όπως είπε με αύξηση των ορίων ηλικίας) και αύξηση της φορολογίας όπως π.χ. στον ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τον κ.Πρωτόπαππα, στα αιτήματα αυτά η ελληνική πλευρά απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας πως τέτοιου είδους μέτρα ούτε γίνονται αλλά κυρίως ούτε χρειάζονται.
 «Ναυάγιο δεν υπάρχει, υπήρξε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά και αρκετές συγκλίσεις» ιδίως στα εργασιακά, στο μη μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο, στο ενιαίο μισθολόγιο ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πρωτόπαππας, ο οποίος υποστήριξε πως «στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση έως το τέλος του έτους, αλλά όχι και πάση θυσία».
Ο κ. Πρωτόπαππας τόνισε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε από την πλευρά της τρόικας και το θέμα της εξάμηνης παράτασης του μνημονίου, αλλά και σε αυτό το αίτημα η ελληνική πλευρά δεν συμφώνησε.
Όπως είπε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή  συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλο , θα αποφασιστούν κινήσεις από ελληνικής πλευράς για να επιστρέψει η τριμερής στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.
Ωστόσο, ο κ. Πρωτόπαππας υποστήριξε ότι δεν έχει κλειστεί ραντεβού.
«Εμείς προσπαθήσαμε να τους πείσουμε με οικονομικά δεδομένα ότι έχουν άδικο στο θέμα του δημοσιονομικού κενού όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε ο κ.Πρωτόπαππας, αναφέροντας ότι οι περισσότερες πιέσεις ασκούνται από πλευράς ΔΝΤ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης