Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Ναι στην εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή με συμφωνία για πρόωρες εκλογές το Νοέμβριο του 2015

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Ναι στην εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή με συμφωνία για πρόωρες εκλογές το Νοέμβριο του 2015
Το Ποτάμι θα αναζητήσει μετεκλογικές συνεργασίες με οποιοδήποτε κόμμα τόνισε ο κ.Θεοδωράκης
Υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με παράλληλη συμφωνία για πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega.
Ο Στ.Θεοδωράκης τόνισε πως Το Ποτάμι θα αναζητήσει μετεκλογικές συνεργασίες με οποιοδήποτε κόμμα, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι το Ποτάμι ήρθε «για να ποτίσει τα μνημονιακά χωράφια», ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «το Ποτάμι δεν ήρθε να ποτίσει τα παλιά χωράφια, ήρθε να ποτίσει καινούργια χωράφια παραγωγικά και τα παλιά χωράφια της χώρας, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν θέλουν πότισμα, θέλουν όργωμα γιατί είναι γεμάτα ζιζάνια και βάτους».
Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία καθώς - όπως είπε - εκτός Ελλάδας αναφέρει ως σύμμαχό του το Ποτάμι και εντός Ελλάδας τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ υπογράμμισε πως μια κυβέρνηση 151 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να ασκήσει πολιτική λόγω των συνιστωσών που αποτελούν το κόμμα αυτό.
Ως προς τη διαπραγμάτευση, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που η χώρα πρέπει να κάνει μια διαπραγμάτευση και μιλάμε όσοι έχουμε σοβαρότητα σε αυτή τη χώρα ότι αυτή η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει από τον κ. Σαμαρά, δεν μπορεί να γίνει από τον κ. Βενιζέλο και δεν μπορεί να γίνει αύριο από τον κ. Τσίπρα. Γιατί οι χρεώσεις θα πάνε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως η χώρα δεν μπορεί να θέσει αυτή τη στιγμή θέμα «κουρέματος» του χρέους, σημειώνοντας πως δεν είναι πολιτική η άρνηση του χρέους.
Ως προς τις μετεκλογικές κινήσεις του κινήματός του είπε πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να είναι υπουργός στην περίπτωση συγκυβέρνησης και επανέλαβε πως στα 60 του χρόνια θα αποσυρθεί από την πολιτική.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης