Πολιτική

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Οι αγορές τιμολογούν τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την πολιτική αστάθεια

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Οι αγορές τιμολογούν τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την πολιτική αστάθεια
Παραδειγματικά τιμωρητική η πολιτική της κυβέρνησης - Εικονική πραγματικότητα το δημοσιονομικό κενό
Ηθική και πολιτική αθλιότητα χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τα νέα, μόνιμα όπως είπε, μέτρα που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση.
Μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται και η συνταγή του Μνημονίου δεν έχουν επιστημονική βάση και κανένα συνειρμό.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε γενναίο άνοιγμα στους συμμετέχοντες στο συνέδριο, λέγοντας ότι εδώ και δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ καταπολέμησε τις αδυναμίες του.
«Είχαμε μία βίαιη ωρίμανση», για να συμπληρώσει ότι «τώρα είναι η ώρα να δείξετε ωριμότητα κι εσείς στην ιδέα της αλλαγής».
Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν υπόσχεται παραδείσους, αλλά αξιοπρέπεια και σκληρή δουλειά.
«Είναι μέτρα που τετραγωνίζουν τον κύκλο», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας για πολλοστή φορά τη δικομματική κυβέρνηση ότι δεν επιχειρεί απλά μια αποτυχημένη πολιτική αλλά επιβάλλει μια τιμωρητικού χαρακτήρα παραδειγματική πολιτική.
«Άκουσα νωρίτερα να μιλάτε για την ανάγκη επίτευξης της συμφωνίας με την τρόικα.
Πρόκειται για την περίφημη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση όλο να διαπραγματεύεται και όλο να υποχωρεί», είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι τα νέα υφεσιακά μέτρα και η ανάπτυξη δεν συμβαδίζουν.
«Η Ελλάδα ή θα συνεχίσει στον ατελέσφορο αδιέξοδο δρόμο ή θα ανοίξουμε το δρόμο της ανάπτυξης και της απασχόλησης για να βάλουμε τέλος στην καταστροφή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδεχόμενος ωστόσο ότι εδώ που φτάσαμε, η κατάσταση που βρισκόμαστε δεν είναι μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας.
«Έχουμε και εμείς ευθύνες».
«Υπήρξε συνομωσία. Αλλά για άλλο θέμα. Για το ποιος και πως θα κυβερνήσει», είπε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι καλούμαστε να πληρώσουμε τις δικιές μας ευθύνες αλλά κυρίως να πληρώσουμε τα δικά τους λάθη.
Αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη και το δημοσιονομικό κενό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι αυτό προκαλείται λόγω των κεφαλαίων που απαιτούνται για την αποπληρωμή των τόκων.
«Πρόκειται για μία εικονική πραγματικότητα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας ότι «ούτε οι αριθμοί βγαίνουν αλλά κυρίως δεν βγαίνουν οι άνθρωποι».
Αναφερόμενος στη διαχείριση του «μη βιώσιμου» χρέους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στους προσκεκλημένους του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου εξέφρασε την υπόνοια ότι τελικά το «μη βιώσιμο» χρέος και η εμμονή στη λιτότητα δεν είναι απλά ένα λάθος, αλλά ίσως ένα εργαλείο επιβολής και χειραγώγησης.
Μάλιστα επανέλαβε ότι το χρέος δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, καθώς όπως είπε υπάρχει γενικευμένη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και πρόταξε τη λύση του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους και σημαντική ελάφρυνση της αποπληρωμής των τόκων.
Όπως είπε «οι αγορές δεν τιμολογούν ως κίνδυνο την ανάπτυξη, τιμολογούν τη μη βιωσιμότητα του χρέους αλλά και την πολιτική αστάθεια γιατί βλέπουν ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκει ευρεία συναίνεση και δεν θα βρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Τσίπρας προσήλθε στο συνέδριο συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο αναπτυξιακής πολιτικής και βουλευτή Γ. Σταθάκη και τον διπλωματικό του σύμβουλο Β. Καλπαδάκη.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης