Πολιτική

Ν. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Να πει ο πρωθυπουργός ποιους θεωρεί «μαξιλαράκια» και «με ποιο κόμμα θα πετύχει την πλειοψηφία των 180»

tags :
Ν. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Να πει ο πρωθυπουργός ποιους θεωρεί «μαξιλαράκια» και «με ποιο κόμμα θα πετύχει την πλειοψηφία των 180»
«Σε πολιτικό αδιέξοδο» βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει σε συνέντευξή του ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλ. Τσίπρα Νίκος Παππάς
"Τα πολιτικά του αποθέματα μειώνονται δραματικά και δεν θεωρώ ότι έχει τη βούληση ούτε το εκτόπισμα να κάνει κάτι διαφορετικό.
Θα προχωρήσει λοιπόν στη συμφωνία μέχρι κεραίας" λέει χαρακτηριστικά ο στενότερος συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Σαμαρά για τους χειρισμού του στο ζήτημα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.
«Ο κ. Σαμαράς έχει μιλήσει ανοιχτά για μαξιλαράκια και επειδή είναι δεδομένες οι τοποθετήσεις των βουλευτών της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και των ανεξαρτήτων βουλευτών, η αριθμητική των 180 βουλευτών προϋποθέσει κομμάτι βουλευτών της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει «ανάποδα» από το κόμμα τους» αναφέρει ο κ. Παππάς και καλεί τον πρωθυπουργός να εξηγήσει «με ποιο κόμμα πρέπει να συνεννοηθεί για να πετύχει την πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι δεν θα εκλεγεί ΠτΔ και το ξέρουν αυτό και εκτός της χώρας και εξηγεί κάποιες συμπεριφορές.»
Αναφερόμενος στο ναυάγιο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Νίκος Παππάς επέρριψε για μία ακόμα φορά τις ευθύνες στο μέγαρο Μαξίμου.  
"Εάν προσκληθεί από τον Σαμαρά ο Τσίπρας, θα τον συναντήσει, θα ήταν αδόκιμο να πιστεύει κανείς ότι εάν επισυμβεί η πολυσυζητημένη συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, ο Τσίπρας θα πει κάτι διαφορετικό από αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει και διαμορφώσει συλλογικά και τη γραμμή που υπηρετεί εδώ και πολύ καιρό» ξεκαθάρισε ο κ. Παππάς και σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον πρωθυπουργό.
Ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλ. Τσίπρα επέμεινε στη στάση που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει η παρούσα βουλή να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του για τη διαπραγμάτευση του χρέους από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα επιδιώξουμε να βρούμε μια συμφωνημένη λύση με τους εταίρους μας. Το «εντός ευρωπαϊκού πλαισίου» είναι κάτι άλλο σε σχέση με το «εντός τροϊκανού πλαισίου» για να συμπληρώσει με νόημα ότι «πάντα, όταν πηγαίνεις σε μια διαπραγμάτευση, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην έχει ευτυχή κατάληξη.
Τι να κάνουμε; Θα καθυστερήσει τότε η λύση. Επειδή έχει πυροδοτηθεί μια συζήτηση για το ευρωπαϊκό χρέος, δεν είμαστε αυτή τη στιγμή στο 2012, όπου μονάχος του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Το είδαμε αυτό γραμμένο στους Financial Times.
Το έχουμε ως επίσημη γραμμή του ΔΝΤ.
Θα σας έλεγα δε ότι η συζήτηση αυτή στην Ελλάδα θα αλλάξει συνολικά την πολιτική ατμόσφαιρα στην Ευρώπη. Θα είναι μια ήττα για τη Μέρκελ.»
Ο κ. Παππάς απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ  σημειώνοντας ότι «έχει συγκεκριμένη στάση, πορεία και ευθύνες στη στρατηγική εφαρμογής των πολιτικών αυτών» και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι αυτή η επιλογή δεν θα αλλάξει ακόμα και αν βρεθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άλλο πρόσωπο.  
Τέλος  ο συνεργάτης του κ. Τσίπρα επανέλαβε ότι η «Όσοι δεν ψηφίσουν ΠτΔ εγγράφουν μια πολύ σοβαρή παρακαταθήκη ως προς το εξής: ότι δεν συναίνεσαν στο να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική».

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης