Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λυκουρέντζος (ΝΔ): Επιλογή της κυβέρνησης και οι εκλογές – Ας πάρει και ο ελληνικός λαός τις ευθύνες του

tags :
Λυκουρέντζος (ΝΔ): Επιλογή της κυβέρνησης και οι εκλογές – Ας πάρει και ο ελληνικός λαός τις ευθύνες του
Να μη συνδέεται η προεδρική εκλογή με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναφέροντας πως αποτελεί  μια από τις επιλογές που έχει η κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση έχει πολλές δυνατότητες, έχει επιλογές, δεν στερείται επιλογών, αλλά στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης η οποία γίνεται τον πρώτο λόγο έχει ο πρωθυπουργός. Έχει πολλές επιλογές, ακόμα και της προσφυγής στο εκλογικό σώμα. Και να θέσει την πραγματικότητα ως έχει. Και να πει: “εγώ πάλεψα και διεκδίκησα αυτά”. Ας πάρει και ο ελληνικός λαός τις ευθύνες του» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Λυκουρέντζος.
Κληθείς πάντως να σχολιάσει το αίτημα πολλών βουλευτών να οδηγηθεί η χώρα τον Ιανουάριο σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και αν αυτός δεν βρεθεί σε εθνικές εκλογές για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό ο βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε: «Θα ήθελα να μην συνδέεται το ένα με το άλλο. Γιατί έχω - και θα με έχετε ακούσει και άλλες φορές - μια σκληρή θέση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποτελεί αντικείμενο, υπόθεση διαίρεσης».
«Τι έχει να κερδίσει κανείς επισπεύδοντας τις εκλογές; Εγώ λέω ότι το θέμα των εκλογών επειδή επιτρέπει το Σύνταγμα την εκλογή για μείζονα εθνικό λόγο, έχει τη δυνατότητα και αυτό να το κάνει. Αλλά, αφού έχει εξαντλήσει όλες τις άλλες δυνατότητες, όλες τις άλλες επιλογές που είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού. Δεν μπορώ να πάρω θέση γιατί δεν γνωρίζω τι γίνεται στο εσωτερικό αυτής της συζήτησης, των μερών που συζητούν και διαπραγματεύονται. Αλλά με ρωτήσατε αν υπάρχουν επιλογές και σας είπα βεβαίως έχει επιλογές, πάρα πολλές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.
Σχετικά με την πρόταση που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε: «Θεωρώ ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πλήρης και εξαντλεί τις δυνατότητες τις οποίες έχει η κυβέρνηση, η οικονομία και η κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης