Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Θεοδωράκη (Ποτάμι) με πρεσβευτές σκανδιναβικών χωρών

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Θεοδωράκη (Ποτάμι) με πρεσβευτές σκανδιναβικών χωρών
Η συζήτηση περιστράφηκε μεταξύ άλλων στους τομείς εξωτερικής πολιτικής, οικονομίας και ενέργειας
Συνάντηση με πρεσβευτές σκανδιναβικών χωρών είχε χθες, Πέμπτη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ύστερα από σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε η πρεσβευτής της Δανίας, Mette Knudsen.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι πρεσβευτές της Σουηδίας Charlotte Wrangberg, Φινλανδίας Pauli Makela και Νορβηγίας Sjur Larsen.
Αιτία της πρόσκλησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν το ενδιαφέρον των εκπροσώπων των σκανδιναβικών χωρών για την κατάσταση στη χώρα μας και το νέο που φέρνει τόσο το Ποτάμι όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πολιτική πραγματικότητα της Ευρώπης.
Η συζήτηση που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες κινήθηκε στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, της οικονομίας και της ενέργειας, τη στάση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην Ευρώπη και τους δανειστές της, αλλά και τη γένεση και τον σκοπό της δημιουργίας του Ποταμιού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Ποτάμι είναι «ένα κεντρώο κίνημα αλλαγών που θέλει να φέρει κοντά τις προοδευτικές δυνάμεις του σοσιαλιστικού και του φιλελεύθερου χώρου και να απομακρύνουμε τους λαϊκιστές της δεξιάς και τους δογματικούς της αριστεράς».
«Οι μεγάλες ιδέες όπως ο ανθρωπισμός και ο σοσιαλισμός δεν έχουν πεθάνει, αυτό που έχει πεθάνει είναι οι ιδεολογίες που κτίστηκαν πάνω σε αυτές», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ επισήμανε ότι «οι φορείς του λαϊκισμού δεν είναι μόνο τα παλιά κόμματα, είναι πολλές φορές και τα μίντια».
Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα, σημείωσε ότι «τα προβλήματα της Ελλάδας δεν τελειώνουν με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση που έχουμε, πελαγοδρομεί, δεν έχει άξονα, δεν έχει σχέδιο και δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει πράγματα».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν είναι ένα κόμμα, είναι 12 διαφορετικά», συμπληρώνοντας ότι «άλλοι αγαπούν τη σοσιαλδημοκρατία, άλλοι τον Στάλιν, τον Τρότσκι, το κουβανικό μοντέλο, το μοντέλο της Βενεζουέλας κ.ο.κ.».
Επίσης, σημείωσε ότι «θα πρέπει να ξεχάσουν κάποιοι στην Ελλάδα τα σενάρια του μεγάλου συνασπισμού, της ένωσης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνοντας ότι «το πείραμα είχε αποτύχει στις αρχές του ’90».
Όσον αφορά το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση, σημείωσε ότι «η σπατάλη ήταν το πρόβλημα για την Ελλάδα, τα ταμεία που άδειασαν, και γι’ αυτό ευθύνονται οι πολιτικοί που κυβερνούσαν».
«Επειδή δεν μπορούσαν να δώσουν λύσεις, απλώς μετέφεραν τις λύσεις των ξένων χωρών χωρίς να προσπαθήσουν να τις προσαρμόσουν στην ελληνική πραγματικότητα», σημείωσε.
«Εμείς στο Ποτάμι πιστεύουμε στην εγχώρια επιχειρηματικότητα, πρέπει να ενισχυθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις που απασχολούν τώρα 100 άτομα και να απασχολούν αύριο 200, πιστεύουμε στις παραχωρήσεις, να εκμεταλλευθούμε σωστά τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σιδηρόδρομους, τον ορυκτό μας πλούτο.
»Πιστεύουμε στη νεανική επιχειρηματικότητα και τέλος πρέπει να βασιστούμε σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και στην αύξηση της τουριστικής περιόδου», τόνισε.
«Το μέλλον θέλει κάτι παραπάνω από νομισματική ένωση, χρειάζεται πολιτική ένωση», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης