Πολιτική

Davutoglou: H Tουρκία δεν αναγνωρίζει συμφωνία για ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου - Nα μην το κάνει η Αθήνα

Davutoglou: H Tουρκία δεν αναγνωρίζει συμφωνία για ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου - Nα μην το κάνει η Αθήνα
Η Ελλάδα και η Τουρκία επεξεργάζονται μια φόρμουλα που θα επιτρέψει την απόσυρση του Μπαρμπαρός από την ΑΟΖ της Κύπρου
«H Tουρκία δεν αναγνωρίζει συμφωνία για ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου», διαμηνύει ο Τούρκος πρωθυπουργός Α. Davutoglou, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, μετά τις επαφές του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα.
«Καμία τριμερής συνεργασία δεν μας απειλεί.
Κανείς δεν μπορεί να μας απειλήσει.
Αλλά όλες οι συμφωνίες για τις ΑΟΖ πρέπει να γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης από όλους», δηλώνει ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Η Ελλάδα και η Τουρκία επεξεργάζονται μια φόρμουλα που θα επιτρέψει την απόσυρση του "Μπαρμπαρός" από την ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά ταυτόχρονα θα σχηματοποιεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει συγκεκριμένο ρόλο στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και πριν τη λύση του Κυπριακού, τονίζει επίσης.
Μιλώντας αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε με τον Ελληνα ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο του τρίτου Ανώτατου συμβουλίου Συνεργασίας στην Αθήνα, ο Τούρκος πρωθυπουργός διαμηνύει ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την Τουρκία από την αξιοποίηση των πηγών ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο.
Ταυτόχρονα δηλώνει ευθέως ότι η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει ενδεχόμενη οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξυ Ελλάδας και Αιγύπτου και καλεί την Αθήνα να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να προηγηθεί η ανάλογη διαδικασία μεταξύ Τουρκίας και Ελλαδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης