Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Εθνικό θέμα είναι και η οικονομία

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Εθνικό θέμα είναι και η οικονομία
Αδιανόητο που δεν συζητούν για αυτό οι πολιτικοί αρχηγοί τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Την άποψη πως εθνικό θέμα είναι και η οικονομία εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατό να υπάρχουν πολιτικοί αρχηγοί που δεν συζητούν για το εθνικό θέμα της οικονομίας.
«Αλλά λένε είμαστε ενωμένοι στα εθνικά. Εθνικά θέματα δεν είναι μόνο τα εθνικά αλλά και η οικονομία» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διπλωματίας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στο θέμα της μετανάστευσης και των Σύρων προσφύγων, το Κυπριακό και το Σκοπιανό, καθώς και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις ένοπλες δυνάμεις.
Σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης ζήτησε ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση και επανέλαβε ότι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ πρέπει να είναι ευθύνη της Ένωσης.
Για τους Σύρους πρόσφυγες ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι αφενός μπορούν να ζητήσουν άσυλο από την Ελλάδα που θα τους δοθεί μέσα σε λίγες μέρες και η Πολιτεία οφείλει, να τους στηρίξει στα πρώτα τους βήματα με παροχή στέγης, τροφής και περίθαλψης και αφετέρου κάλεσε πολιτικές και άλλες δυνάμεις να σταματήσουν «την εκμετάλλευσή τους και τις κάλπικες ελπίδες για διαβατήρια και μετάβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς κάτι τέτοιο είναι πέρα από τις δυνατότητες της Ελλάδας και δεν το επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Για την Κύπρο τόνισε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη σύγκλιση συμφερόντων μας με τις γειτονικές χώρες - Αίγυπτο, Ισραήλ - ώστε η Κύπρος να γίνει δύναμη σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.
Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για εξεύρεση δίκαιης λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της ΕΕ και ζήτησε την αυστηρή καταδίκη των ενεργειών της τουρκικής κυβέρνησης, όπως έπραξε το Ευρωκοινοβούλιο, καλώντας την Τουρκία να αποφύγει προκλητικές ενέργειες.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ.Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της επικοινωνίας των δύο χωρών και ορισμού ενός «Έλληνα ειδικού απεσταλμένου για την Τουρκία» ακολουθώντας το γαλλικό παράδειγμα.
Για το Σκοπιανό τάχθηκε υπέρ της εθνικής γραμμής, μία ονομασία για όλες τις χρήσεις, αλλά με σαφέστατο προσδιορισμό που θα τον ξεχωρίζει από την ελληνική Μακεδονία, τονίζοντας ότι «τα Σκόπια πρέπει να επιλέξουν Ευρώπη ή απομόνωση, η Ευρώπη περνάει από την Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης