Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Δεν δίνουμε λευκή επιταγή - Κρίσιμος μήνας ο Φεβρουάριος του 2015

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Δεν δίνουμε λευκή επιταγή - Κρίσιμος μήνας ο Φεβρουάριος του 2015
Για ανευθυνότητα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν» απάντησε ρητά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, όταν ερωτήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες.
Ο Σ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι ο Φεβρουάριος θα είναι από τους κρισιμότερους μήνες της κρίσης, ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική στην «ανίκανη κυβέρνηση» αλλά και στην «επιπόλαιη αξιωματική αντιπολίτευση», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για εκλογές όποτε αυτή θέλει, για εκλογές το 2016.
Να προσδιορίσει το χρόνο της εκλογής από τώρα – εμείς προτείναμε μια ημερομηνία, προτείναμε τα τέλη του Νοέμβρη του 2015, για να περάσει η τουριστική περίοδος- και μέχρι τότε να λύσουμε σημαντικά ζητήματα της χώρας τα οποία αν δεν λυθούν θα δυσκολέψουν το έργο και της επόμενης κυβέρνηση».
Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ότι επιδεικνύει ανευθυνότητα στην κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η χώρα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να κυβερνήσει, υπερήφανος πάνω στο άτι και δεν θέλει να αλλάξουμε το Σύνταγμα για να αντιμετωπίσουμε την ασυλία των υπουργών; Γιατί, δεν θα γίνουν τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ αύριο; Ή έχουν κάποιο κοκαλάκι του αδιάφθορου; Δεν υπάρχει κοκαλάκι τέτοιο. Αν το ταμείο είναι γεμάτο και αν δεν υπάρχουν θεσμοί, θα πάρουν το ταμείο και θα φύγουνε. Αυτό δείχνει η πολιτική ιστορία, όχι της Ελλάδας, όλου του κόσμου από τα Σοβιέτ μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να δώσει κάποιος μια λογική εξήγηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται αυτή η Βουλή να χρίσει την επόμενη αναθεωρητική;».
Στην ερώτηση τι διαφορετικό θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος αν είναι στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα, απάντησε πως κανένας δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι μόνος του.
«Τη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη θα μπορούσε να την κάνει μόνο ένας. Ο Έλληνας. Δηλαδή κάποιος που θα πήγαινε εκεί και θα έλεγε “έχω μια συμμαχία του 51%, η πλειοψηφία δηλαδή του ελληνικού λαού είναι μαζί μου και ζητώ αυτό”.
Αυτό ίσως υπό κάποιες προϋποθέσεις οι Ευρωπαίοι να το ακούσουνε. Αλλά δεν έχουν κανένα λόγο να ακούσουνε το 30 αριστερά, όπως δεν έχουν κανένα λόγο -και το ξέρετε και το είδατε- να ακούσουν το 30 δεξιά».
Στο ερώτημα αν το Ποτάμι έχει προσεγγίσει στελέχη από άλλους χώρους, είπε: «Δεν έχουμε κάποια αγωνία να προσεγγίσουμε συγκεκριμένους χώρους αλλά το Ποτάμι είναι ένα κίνημα ανοιχτό, δεν έχει κλειστές πόρτες.
Οι οργανώσεις μας είναι εθελοντικά σχήματα, έρχεται κόσμος, προστίθεται κόσμος και από το ΠΑΣΟΚ και μεταρρυθμιστές της αριστεράς και φιλελεύθεροι προοδευτικοί άνθρωποι.
Διαμορφώνεται η συνείδηση ότι το Ποτάμι είναι ένα μεγάλο κίνημα του κέντρου».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ρωτήθηκε επίμονα και για το πως επιλέγει το Ποτάμι τους υποψήφιους βουλευτές του και απάντησε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων στο Ποτάμι θα είναι καινούργιοι, θα είναι νέοι άνθρωποι, νέοι στην πολιτική, νέοι δημιουργοί. 
Θα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δραστηριοποιηθεί σε άλλους πολιτικούς χώρους. Αλλά δεν θα είναι οι λερωμένοι, θα είναι οι καθαροί του παρελθόντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης