Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Βροχή» οι παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Βροχή» οι παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Μπαράζ παραιτήσεων από τα δημόσια αξιώματα προκειμένου να φορέσουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές
(upd2)«Βροχή» πέφτουν από εχθές, οι παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών με το βλέμμα στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εμφανίζεται βέβαιη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο ένας μετά τον άλλον, τα κυβερνητικά στελέχη μέσα σε δύο ημέρες παραιτούνται από τις θέσεις τους ώστε να μπορούν να είναι υποψήφιοι σε επικείμενες εκλογές.
Ειδικότερα την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.
Οι λόγοι της παραίτησης του κ. Σιμόπουλου δεν είναι άλλοι από την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητά σε επικείμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σιμόπουλος προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει διετελέσει αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων του κόμματος.
Μάλιστα την παραίτησή του υπέβαλε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Άγγελος Τσιγκρής, ο οποίος ανέφερε στη δήλωση παραίτησης του πως φεύγει για να μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές.
Ο υπουργός ευχαριστώντας για τη συνεργασία τους τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα, δήλωσε : «Αποχωρεί από το Υπουργείο ένας άξιος συνεργάτης, με μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση. Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του».
Υπενθυμίζεται ότι χθες, την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης προκειμένου να πολιτευτεί σε πιθανές επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Ο κ. Παπαγιαννίδης εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο ειδησεογραφικό site της Λέσβου www.lesvosnews.net.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σας ενημερώνω ότι υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για να πολιτευτώ στο νομό Λέσβου».
Παράλληλα την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη. Ο κ. Κατρίνης παραιτήθηκε για να μπορέσει να είναι υποψήφιος βουλευτής σε περίπτωση προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Κατρίνης παρέμεινε στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ για οκτώ μήνες, ενώ στο παρελθόν είχε εκλεγεί βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας αποδέχτηκε χτες την παραίτηση του Αγγελου Τόλκα από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ).
Και ο κ. Τόλκας αναμένεται να πολιτευθεί σε πρίπτωση που προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές.
Σημειώνεται ότι δημόσιοι λειτουργοί για να είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές, πρέπει να παραιτηθούν από αξίωμα τους 18 μήνες πριν την λήξη της τετραετίας της εκάστοτε κυβέρνησης.
Η προθεσμία για τους επίδοξους υποψηφίους σε επικείμενες βουλευτικές εκλογές λήγει αύριο 17 Δεκεμβρίου.

(Πρώτη Ενημέρωση: Τρίτη 16/12/2014 16:00)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης