Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Πρώτος στόχος μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει τη συνέχιση της παγίδας χρέους

Τσακαλώτος: Πρώτος στόχος μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει τη συνέχιση της παγίδας χρέους
Είναι απαράδεκτο και παράλογο να υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πάντα οι πολίτες έχουν επιλογές, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Η μη εφαρμογή του email Χαρδούβελη είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος τόνισε ότι θα υπάρξει «μια κυβέρνηση σε διαφορετική βάση, με διαφορετικές αξίες, με διαφορετικές αναλύσεις για την οικονομία».
Σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι «πρέπει να αρχίσουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση» και πρόσθεσε ότι «θα υπάρχουν εμβληματικές παρεμβάσεις από την πρώτη εβδομάδα και για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο ρεύμα και για τους ανθρώπους που δεν έχουν στέγαση, αλλά και ρυθμίσεις για την οικονομία, για να πάρουν ανάσα οι άνθρωποι και της μικρής επιχειρηματικότητας και των μικρών μαγαζιών».
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «είναι απαράδεκτο και παράλογο να λέει κάποιος ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος», για να συμπληρώσει ότι «πάντα οι πολίτες όλης της Ευρώπης και όλων των λαών έχουν επιλογές».
Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ακόμη ότι πρώτος στόχος είναι η αποφυγή της συνέχισης «της παγίδας που λέγεται χρέος», τονίζοντας ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει διαγραφή του, καθώς δεν είναι βιώσιμο.
Ερωτηθείς αν η Γερμανία θα το επιτρέψει αυτό, σημείωσε ότι «αν θυμάστε, η γραμμή Σόιμπλε - Μέρκελ ήταν ότι καμιά κυβέρνηση δεν θα διασωθεί το 2010» και «μετά έλεγαν ότι ποτέ η ΕΚΤ δεν θα αγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά».
Πάντα, όταν μπαίνεις σε διαπραγμάτευση, ο Σόιμπλε και η Μέρκελ έχουν σκληρή γραμμή, σημείωσε, προσθέτοντας ότι, λόγω συσχετισμών και λόγω του ότι έχουν ένα πρόγραμμα που ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη έχει δουλέψει, αλλάζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης