Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι έδειξαν οι 4 τελευταίες δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 3 - 3,5% και σκληρή μάχη για την 3η θέση

Τι έδειξαν οι 4 τελευταίες δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 3 - 3,5% και σκληρή μάχη για την 3η θέση
Δύσκολη η υπόθεση "Βουλή" για Παπανδρέου, Καμμένο και Κουβέλη
Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, σκληρή «μάχη» για την τρίτη θέση και… Παπανδρέου στο 2,5% είναι τα βασικά συμπεράσματα των τεσσάρων δημοσκοπήσεων, οι οποίες είδαν το «φως» της δημοσιότητας την Τετάρτη.
Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων των δημοσκοπήσεων των εταιρειών Pulse, Alco, GPO και Interview, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κυμαίνεται από 2 έως 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Παράλληλα, διαφαίνεται πως τα δύο κόμματα αυξάνουν σημαντικά τα ποσοστά τους, εκμεταλλευόμενα την ακραία πόλωση.
Ως προς την τρίτη θέση, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ δίνουν σκληρή «μάχη», με το προβάδισμα να κατανέμεται μεταξύ των κομμάτων του Ν. Μιχαλολιάκου και του Στ. Θεοδωράκη.
Επίσης, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Γ. Παπανδρέου (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) αναμένεται να δώσουν σκληρή «μάχη» προκειμένου να εξασφαλίσουν το όριο του 3% και να εισέλθουν στη Βουλή.
Πάντως, το νεόκοπο κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού κυμαίνεται και στις τέσσερις δημοσκοπήσεις πέριξ του 2,5%.
ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σχεδόν αδύνατο να εκλέξουν αντιπροσώπους στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά,
Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,3 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ, καθώς συγκεντρώνει 33,8% έναντι 30,5% του κυβερνώντος κόμματος.
Μάλιστα, αμφότερα καταγράφουν σημαντική ενίσχυση (3%) έναντι της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας.
Στη μάχη της τρίτης θέσης, το Ποτάμι διαθέτει ένα ανεπαίσθητο προβάδισμα, καθώς συγκεντρώνει 4,5% ενώ η Χρυσή Αυγή έπεται με 4,4% και το ΚΚΕ με 4,1%.
Το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο 3,9% και το νεόκοπο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο 2,7%.





Συρρίκνωση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ στις 2 ποσοστιαίες μονάδες καταδεικνύει δημοσκόπηση της Interview για την τηλεόραση της «Βεργίνα ΤV».
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,1% έναντι 25,1% της ΝΔ, με το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιορίζεται στο 2% έναντι 2,3% προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας.
Στη μάχη της τρίτης θέσης, το Ποτάμι φαίνεται πως διατηρεί ένα οριακό προβάδισμα, καθώς συγκεντρώνει 6,3% έναντι 5,7% της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα, το ΚΚΕ ανέρχεται στο 4,6% , το ΠΑΣΟΚ στο 3,6% και το νεόκοπο κόμμα του Γ. Παπανδρέου «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» στο 2,1%.
Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως αδυνατούν να διεκδικήσουν την είσοδο τους στη Βουλή, καθώς συγκεντρώνουν 1,7% και 0,2% αντίστοιχα.
Επίσης, προβάδισμα 3,2 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5% έναντι 25,3% της ΝΔ, με το προβάδισμα ωστόσο, της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιορίζεται στο 3,2% από 4,9% προηγουμένως.
Παράλληλα, για την τρίτη θέση φαίνεται πως «μάχονται» τέσσερα κόμματα, με το Ποτάμι να συγκεντρώνει 5,8% , το ΚΚΕ 5,7% , η Χρυσή Αυγή 5,4% και το ΠΑΣΟΚ 5%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επίσης, ανέρχονται στο 2,7% και το νεόκοπο κόμμα Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο 2,6%.
Εντυπωσιακή είναι η αντοχή του ΛΑΟΣ, το οποίο παρά το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Γ. Καρατζαφέρης, συγκεντρώνει 2%.
Τέλος, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 13,1%.





Τέλος, προβάδισμα 3,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτική σταθμού «Αction24».
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,5% έναντι 27% της ΝΔ, με τη διαφορά να παραμένει αμετάβλητη στις 3,5 μονάδες.
Στη μάχη της τρίτης θέσης, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή ισοβαθμούν με 6% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.
Το νεόκοπο κόμμα του Γ. Παπανδρέου φαίνεται να μένει εκτός Βουλής, καθώς συγκεντρώνει 2,5%.


DEM 05

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης