Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκήνιο για τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ - Ο «γρίφος» της Κεντρικής Επιτροπής και οι περιοδείες Τσίπρα

Παρασκήνιο για τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ - Ο «γρίφος» της Κεντρικής Επιτροπής και οι περιοδείες Τσίπρα
O Μανώλης Γλέζος έχει εκφράσει την επιθυμία να δώσει τη μάχη του σταυρού στις Κυκλάδες, διαφορετικά να ενταχθεί σε μη εκλόγιμη θέση του Επικρατείας
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκαν και χθες οι διαβουλεύσεις και οι συσκέψεις της Επιτροπής Κατάρτισης Ψηφοδελτίων στην πλ. Κουμουνδούρου με τους επιτελείς του κόμματος να επιχειρούν να λειάνουν τις διαφωνίες και τις ενστάσεις κυρίως για τις υποψηφιότητες προσώπων που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Η τελική πρόταση της Επιτροπής θα τεθεί υπόψη της Πολιτικής Γραμματείας, η συνεδρίαση της οποία αναβλήθηκε δυο φορές και αναμένεται να συνεδριάσει τελικά αύριο.
Η τελική πρόταση θα κατατεθεί για έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος η οποία - και αυτή - αναμένεται να συνέλθει αύριο το απόγευμα.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της Κουμουνδούρου υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις τόσο από τις Νομαρχιακές όσο και από τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας για τις υποψηφιότητες των κ. Βουδούρη, Παραστατίδη και Τσάγκρη.
Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Οδυσέας Βουδούρης θα προταθεί για τη λίστα της Β΄ Αθήνας ο Θεόδωρος Παραστατίδης για τη Β΄ Θεσσαλονίκης, ενώ οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Θεοδώρα Τζάκρη θα δώσει τη μάχη του σταυρού στην Πέλλα.
Αλλά και το όνομα του γνωστού και ιδιαίτερα δημοφιλή κωμικού Χάρυ Κλυν ακούγεται ότι μπορεί να είναι υποψήφιος στη Β΄ Θεσσαλονίκης.
Σε ότι αφορά την Ρ. Μακρή η ίδια μιλώντας στο www.bankingnews.gr αποκάλυψε ότι θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της «Ανταρσύα» καθώς επιθυμεί να είναι υποψήφια στην περιφέρεια της την Κοζάνη.
Οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι μετά από τις αντιδράσεις των τοπικών και της Νομαρχιακής της προτάθηκε να είναι υποψήφια στη μονοεδρική των Γρεβενών κάτι που ίδια αρνήθηκε.

Ο «γρίφος» της Κεντρικής Επιτροπής
Πάντως οι αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας δεν φαίνεται να έχουν «κοπάσει» με τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να επιμένουν ότι όλες οι υποψηφιότητες θα πρέπει να λάβουν την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος».
Μάλιστα την αναφορά αυτή την έκαναν καθώς υπάρχει έντονη φημολογία στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου ότι ενδέχεται να μην γίνει συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής και οι υποψηφιότητες να περάσουν μόνο από την Πολιτική Γραμματεία.
Επιπλέον κάποιοι επισημαίνουν ότι αν οριστεί τελευταία στιγμή η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν θα προλάβουν να προσέλθουν τα μέλη από την επαρχία και ως εκ τούτου η ψηφοφορία θα γίνει από μέλη που προέρχονται από τοπικές και Νομαρχιακές περιοχών που βρίσκονται σχετικά κοντά στην Αττική.

Τα σενάρια του Επικρατείας
Σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το οποίο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα όλες οπι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό θα βρίσκονται ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ενώ ακούγονται τα ονόματα του πανεπιστημιακού Κωνσταντίνου Τσουκαλά του υπεύθυνου οικονομικού προγράμματος Γ. Δραγασάκη ο οποίος ωστόσο ενδέχεται να είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας.
Στο επικρατείας και σε μη εκλόγιμη θέση θα είναι και ο Γιάννης Τσιρώνης προερχόμενος από του Οικολόγους Πράσινους μετά και την κεντρική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογική συμπόρευση.
Σε κάθε περίπτωση σε εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να είναι δυο γυναίκες.

Η υποψηφιότητα Γλέζου
Σε ότι αφορά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να δώσει τη μάχη του σταυρού στις Κυκλάδες διαφορετικά να ενταχθεί σε μη εκλόγιμη θέση του Επικρατείας.
Πάντως υψηλόβαθμη πηγή της Κουμουνδούρου άφηνε να εννοηθεί ότι «αν του ζητηθεί είναι υποψήφιος σε μια κρίσιμη μονοεδρική με στόχο να την κερδίσει ο ίδιος ενδέχεται να πεισθεί να είναι υποψήφιος όπου του υποδείξει το κόμμα».
Αλλά και το όνομα του γνωστού και ιδιαίτερα δημοφιλή κωμικού Χάρυ Κλυν ακούγεται ότι μπορεί να είναι υποψήφιος στη Β΄ Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα κλείδωσε και το πρόγραμμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων του Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του κόμματος να επισκέπτεται συνολικά 6 μεγάλες πόλεις.
Πρώτο σταθμός σύμφωνε με πληροφορίες θα είναι η Κόρινθος και θα ακολουθήσουν η Ρόδος, η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης.
Τελευταία προεκλογική συγκέντρωση θα γίνει στην πρωτεύουσα, την Πέμπτη πριν τις εκλογές, με το επιτελείο της Κουμουνδούρου να προσδίδει χαρακτήρα πανηγυρικής συγκέντρωσης που θα σηματοδοτεί τη νίκη.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης