Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ

Θεοδωράκης: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ
Δεν είναι εφικτό το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους αναφέρει στο Bloomberg ο Στ. Θεοδωράκης
Ως ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα εμφανίζεται Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, μια και οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν να καταλαμβάνει την τρίτη θέση πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
Σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση που διακινδυνεύει τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ.
«Δεν θα παίξουμε το ευρώ.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Θα υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» αναφέρει ο κ.Θεοδωράκης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει ποσοστά αυτοδυναμίας και συνεπώς θα αναζητήσει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Βάσει του Bloomberg, η εξέλιξη αυτή καθιστά Το Ποτάμι ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.
Ένα ακόμα σενάριο – βάσει του δημοσιεύματος – είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην καταφέρει να εξασφαλίσει ποσοστά που θα του επιτρέψουν να σχηματίσει μια κυβέρνηση της επιλογής του.
Σε αυτήν την περίπτωση, αναφέρει ο κ.Θεοδωράκης, το πιο πιθανό σενάριο θα ήταν η συνεργασία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
«Εάν η διαφορά μεταξύ του νικητή των εκλογών και του δεύτερου κόμματος είναι πολύ μικρή, τότε θα υπάρξει τεράστια πίεση για το σχηματισμό ενός Μεγάλου Συνασπισμού» υπογραμμίζει ο κ.Θεοδωράκης.
Πάντως ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα δώσει τη στήριξη του σε μια κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετείχαν θιασώτες της δραχμής ή άνθρωποι που τάσσονται υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη.
«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περί διαγραφής του χρέους δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή.
Η Ελλάδα θα έπρεπε να στοχεύσει στο να εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια και χαμηλότερα επιτόκια για να ελαφρύνει το χρέος της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα δεχθούν το αίτημα της Ελλάδας για ελάφρυνση του χρέους, διότι δεν θέλουν να ξαναζήσουν μια ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Αλλά τι θα γίνει εάν δεν το πράξουν;» διερωτάται ο κ.Θεοδωράκης.
Όπως υποστηρίζει ο κ.Θεοδωράκης, το κόμμα του θα αντιταχθεί σε οποιοδήποτε φόρο επί των τραπεζικών καταθέσεων, αναφέροντας πως θέλει να δει πολιτικές που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις και θα δημιουργούν θέσεις εργασίας και παράλληλα θα απλώνουν ένα δίχτυ ασφαλείας σε αυτούς τους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
«Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε στη βάση μιας δυτικής οικονομίας.
Δεν μπορούμε να συζητήσουμε για εθνικοποιήσεις ή για εκδίωξη των επενδυτών» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως δεν έχει εξαφανιστεί ο κίνδυνος μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Εάν ο νικητής των εκλογών επιχειρήσει να εκβιάσει την Ευρώπη, τότε ναι, πιστεύω πως αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγκρουση» ανέφερε ο κ.Θεοδωράκης.
«Αν και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δεν θέλουν να ωθήσουν την χώρα εκτός του ευρώ, οι πράξεις του νικητή των ελληνικών εκλογών ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο αυτό.
Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης