Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονη κριτική από Απ. Tζιτζικώστα (περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας) και Γ. Μπουτάρη (δήμαρχο Θεσσαλονίκης) για το μετρό Θεσσαλονίκης

Έντονη κριτική από Απ. Tζιτζικώστα (περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας) και Γ. Μπουτάρη (δήμαρχο Θεσσαλονίκης) για το μετρό Θεσσαλονίκης
«Την ευθύνη θα πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση»., ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας
Έντονη κριτική στην κεντρική διοίκηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις σε σημαντικά έργα υποδομής, όπως το λιμάνι, το μετρό και το αεροδρόμιο, άσκησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας πως την ευθύνη θα πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Για ποιο λόγο το λιμάνι, το μετρό και το αεροδρόμιο να ανήκουν στην κεντρική διοίκηση και όχι στην τοπική κοινωνία, είτε στην Περιφέρεια, είτε στο Δήμο;
Είναι έργα που μπορούμε να τα ξεκολλήσουμε και να τα τρέξουμε.
Γιατί δεν μας δίνουν την ευθύνη;», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια παρουσίασης του "Πολιτικού Ημερολογίου 2015" του δημοσιογράφου, Βαγγέλη Πλάκα, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Ο ίδιος τόνισε πως «η  χώρα δεν πρέπει να ρισκάρει να μπει σε παρατεταμένη περίοδο αστάθειας.
Χρειάζεται να μείνει αταλάντευτη».
Από την πλευρά του , ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κάνοντας αναφορά στο μετρό σημείωσε πως «από την αρχή υπήρξε μια εξαιρετικά κακή σχεδίαση καθώς ήταν ανέφικτο να τελειώσει το 2012». Πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί το έργο να γίνεται με τηλεδιοίκηση».
Ακόμη, ο κ. Μπουτάρης , με αφορμή τοποθέτηση του περιφερειάρχη για έλλειψη κρατικού, περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού, ο κ.Μπουτάρης στάθηκε στο έργο της ΤV-100 και στην προσπάθεια όλων των εργαζομένων τονίζοντας πως λειτουργεί αντικειμενικά και μπορεί να ενημερώνει όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Πάντως, από τα στοιχεία έρευνας της εταιρίας "Interview" σχετικά με τον τρόπο ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης συγκριτικά με το 2006, η οποία παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, προκύπτει ότι σε ποσοστό 63% ο Θεσσαλονικιός εξακολουθεί να δηλώνει ικανοποιημένος από τη ζωή του στην πόλη.
Επιπλέον, ποσοστό 90% αναφέρει πως δεν αλλάζει την ζωή του στη Θεσσαλονίκη με την Αθήνα.
Μόλις δύο στους δέκα δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα οικονομικά τους, ενώ φαίνεται πως το 45% περιόρισε  τη διασκέδαση και δεν βγαίνει από το σπίτι, με συνέπεια ο χρόνος που περνούν μπροστά στην τηλεόραση, από τρεις ώρες που ήταν το 2006 να ανέρχεται σε πεντέμισι ώρες το 2014.
Σημειώνεται ότι στις σελίδες του ημερολογίου παρουσιάζονται 19 νέοι άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη ή που συνδέονται με τη Θεσσαλονίκη και με τη δράση τους, πολιτική, καλλιτεχνική, κοινωνική, οικονομική, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης