Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Μην φοβάστε το Ποτάμι – Θα τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα

Θεοδωράκης: Μην φοβάστε το Ποτάμι – Θα τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα
Τρίτη δύναμη το Ποτάμι, θα αποτελέσει καταλύτη της εθνικής συνεννόησης, διαμήνυσε ο Στ. Θεοδωράκης
Την πεποίθηση ότι το Ποτάμι θα αναδειχθεί σε τρίτη δύναμη μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και θα αποτελέσει καταλύτη της συνεννόησης ώστε να μην γίνει η χώρα ακυβέρνητη πολιτεία, εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Στην ομιλία του, ο επικεφαλής του Ποταμιού διαβεβαίωσε ότι το ευρώ είναι το νόμισμα της χώρας και η παράταξή του δεν θα επιτρέψει να βρεθεί η Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης.
Το Ποτάμι δεν κουβαλάει κομματικό στρατό, δεν έχει τα «δικά του παιδιά» να θρέψει, τόνισε ο Σ. Θεοδωράκης, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του δεν θα επιτρέψει την παράταση του κομματικού κράτους, δεν θα επιτρέψει οι θέσεις ευθύνης να μοιράζονται ανάμεσα στα κόμματα.
«Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να κυβερνιέται από κομματικές παρέες», είπε.
«Σήμερα η πολιτική στη χώρα μας έχει καταντήσει ένας μηχανισμός ασφαλούς επαγγελματικής αποκατάστασης μιας συγκεκριμένης δράκας ανθρώπων.
Θεωρούν αυτονόητο ότι για όλα τα παραγωγικά τους χρόνια (συχνά και μετά από αυτά) θα στελεχώνουν τη Βουλή και τα υπουργικά συμβούλια, και στα διαλείμματα τον κρατικό μηχανισμό.
Γόνοι πολιτικών, παιδιά πλουσίων και επαγγελματικά στελέχη κομμάτων κρατούν συχνά στα χέρια τους τα ηνία της χώρας και της Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς ποτέ να έχουν δοκιμαστεί στην πραγματική ζωή, έξω από το κομματικό κουκούλι.
Πολιτικοί που πάντα είχαν πάνω από όλα την καριέρα τους, τώρα απειλούν το ελληνικό λαό ότι χωρίς αυτούς η χώρα θα καταστραφεί.
Η αγωνία καθρεφτίζεται στα μάτια τους.
Αλλά είναι η αγωνία για τον εαυτό τους όχι για τη χώρα».
Για την 26η Ιανουαρίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεσμεύτηκε για χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τις οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της πραγματικής φτώχειας.
«Θέλει θράσος να μιλάς για πλεονάσματα σε μια χώρα όπου υπάρχουν οικογένειες που πεινάνε.
Τα πλεονάσματα ξεκινούν αφού πρώτα δώσεις το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε.
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος «που θα βρουν τα λεφτά, για να πληρώσουν όχι τους τόκους των δανείων, αλλά τα ομόλογα που λήγουν αύριο, τους μισθούς και τις συντάξεις μεθαύριο, αφού τα σπάσουν με τους δανειστές».
Όσον αφορά στις τραπεζικές καταθέσεις, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει κούρεμα και φορολόγηση των καταθέσεων, οι οποίες κατά 90% ανήκουν σε μικροκαταθέτες.
Στη συνέχεια, επισήμανε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, καθώς και τη βελτίωση των εργασιακών όρων για όλους και ειδικότερα για τους νέους.
Δεσμεύτηκε μάλιστα για σταδιακή αύξηση του κατώτερου μισθού σε συνάρτηση με την αύξηση του ΑΕΠ και μείωση των εργοδοτικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους.
Τόνισε στη συνέχεια την αναγκαιότητα αναθεώρησης του Συντάγματος και χαρακτήρισε «έγκλημα» που δεν μπήκαν οι βάσεις για τη διόρθωση του συντάγματος από αυτή την Βουλή.
Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είπε:
«Μέχρι χθες είχαμε τους κομματικούς στρατούς στα πανεπιστήμια, τώρα έχουμε και τους κομματικούς πρυτάνεις.
Αυτοί που υποτίθεται ότι πάλευαν για το δημόσιο πανεπιστήμιο τώρα διδάσκουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου και διαγκωνίζονται για μια θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Και απ’ την άλλη μεριά, αυτοί που μίλαγαν για απελευθέρωση από τα δεσμά της κομματοκρατίας, παράτησαν τα Ιδρύματα τους ακέφαλα, λίγους μήνες μετά την εκλογή τους και πήραν θέση στο Επικρατείας του Σαμαρά».
Όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι πρέπει να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία με 180 ψήφους. «Ισχυρός Πρόεδρος και όχι Πρόεδρος απ’ τα αζήτητα με την τρίτη ψηφοφορία όπου αρκεί η σχετική πλειοψηφία. Το Ποτάμι δε θα συμπρξει στον εξευτελισμό των θεσμών».
Σχετικά με το μεταναστευτικό, το Ποτάμι υποστήριξε από την αρχή ότι χρειάζεται ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση στο μεταναστευτικό, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.
«Η μετανάστευση είναι παγκόσμιο φαινόμενο σε εξέλιξη, ωστόσο, στην Ελλάδα συγκρούονται δύο επιπόλαιες απόψεις.
Απ’ τη μια μεριά ο Σαμαράς: “ο φόβος για τους μετανάστες” και από την άλλη ο Τσίπρας: «ανοιχτά σύνορα γιατί όλοι οι καλοί χωράνε».
«Η δική μας άποψη είναι η ευρωπαϊκή. Κλειστά σύνορα, έλεγχος στα σύνορα, ευρωπαϊκό άσυλο για τους πρόσφυγες, δικαιώματα για τους μετανάστες και ιδίως για τα παιδιά τους που δεν πρέπει να μεγαλώνουν σε γκέτο γεωγραφικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά.
«Μη φοβάστε το νέο που φέρνει Ποτάμι», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να το εκμεταλλευτούν για αν στείλουν μήνυμα ανανέωσης στο παλιό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης