Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Τα σενάρια τρόμου Grexit και bankrun του Σαμαρά θα αποτύχουν

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Τα σενάρια τρόμου Grexit και bankrun του Σαμαρά θα αποτύχουν
Ο κ. Σαμαράς «το γύρισε στις γνώριμες για εκείνο κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δικό σας όπλο της αντίστασης και της αλλαγής», υπογράμμισε από την Καλαμάτα ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως στις 25 Γενάρη το κόμμα του θα νικήσει.
Όπως είπε, «βαδίζουμε στις πιο κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση», ενώ στις 25 του Γενάρη ο ελληνικός λαός θα νικήσει. Η δημοκρατία θα νικήσει.
Η αξιοπρέπεια θα νικήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει».
Η μέρα των εκλογών, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα είναι η κακή μέρα για όσους βύθισαν το λαό στη δυστυχία.
Απέναντί μας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν έχουμε μόνο την ακροδεξιά παρέα του κυρίου Σαμαρά, αλλά και το καθεστώς τη διαφθοράς, όμως στο πλάι μας έχουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θα δώσει μαζί μας τη μάχη των εκλογών και τη μάχη της μεγάλης αλλαγής μετά τις εκλογές».
Εξαπολύοντας επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε πως χθες άλλαξε τροπάρι, αφού είδε ότι δεν κερδίζει τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο άλλαξε στη μέση της καμπάνιας στρατηγική και «το γύρισε στις γνώριμες για εκείνο κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις».
Ακόμη, επισήμανε ότι «όσα ψέματα κι αν πει σ' αυτό το ρημαγμένο λαό, ένα πράγμα μόνο πετυχαίνει ο πρωθυπουργός των δύο επόμενων εβδομάδων.
Γιατί τόσες του έχουν μείνει.
Το μόνο που επιτυγχάνει είναι να επιταχύνει την απομόνωση και την πτώση του.
Μαζί με την πτώση του μνημονιακού καθεστώτος που τόσο πιστά υπηρέτησε και υπηρετεί».
Επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τον κ. Σαμαρά για ένα debate, τον οποίο και κατηγόρησε πως «δεν τόλμησε ποτέ μια ειλικρινή και καθαρή αντιπαράθεση στη Βουλή.
Την περιφρόνησε τη Βουλή όσο κανένας πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.
Μόνο το καφενείο της τιμούσε, για καφέ και τρομολαγνεία».
Κατά τον κ. Τσίπρα, σε τρία πράγματα επένδυσε το πρωθυπουργικό περιβάλλον το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα στην φυγή καταθέσεων, στο Grexit και στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος.
Λέγοντας ότι έχει να κάνει μια ανακοίνωση στον κ. Σαμαρά», ανέφερε ότι:
«Μπορεί να τα κλάψει ήδη τα τρία αυτά τερατώδη κατασκευάσματα.
Γιατί και τα τρία μας άφησαν χρόνους.
Και τα τρία τα τέλειωσαν εκείνοι ακριβώς από τους οποίους ο πρωθυπουργός περίμενε να του δώσουν το φιλί της ζωής.
Οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ο ξένος τύπος.
Και όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο.
Και μόνο ο κύριος Σαμαράς της μαύρης προπαγάνδας, μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους.
Ανίκανος να καταλάβει αυτό που όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν καλά:
Ότι το 2015 δεν είναι 2012».
Και μιας είμαστε στην Καλαμάτα, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, «μπορούμε να θυμηθούμε το δημοτικό τραγούδι: «Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό».
Και πριν το δέσουμε να αποχαιρετίσουμε με καλαματιανό μαντίλι τον πρωθυπουργό».
Ακόμη, κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων, επανέλαβε σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και τη δέσμευση πως δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και χωραφιού.
«Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι  δεν θα περάσει στα χέρια τραπεζίτη», υπογράμμισε .
Περαιτέρω,δεσμεύτηκε πως σε αντίθεση με τα αυτοδύναμα κόμματα εξουσίας του παρελθόντος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να μοιραστεί και να μοιράσει ευθύνες, να αξιοποιήσει στην κυβέρνηση και στις θέσεις κλειδιά του κράτους ανθρώπους με μόνο κριτήριο την αποτελεσματικότητα, την εντιμότητα, και την ανιδιοτέλειά τους, να συμπορευτεί μετά τις εκλογές με όλες εκείνες τις δυνάμεις, που θέλουν και έχουν τα εχέγγυα να συμμετάσχουν στη μεγάλη προσπάθεια.
«Δεσμεύομαι και προσωπικά.
Κυβέρνηση διανομής της λείας και νομής της εξουσίας δεν πρόκειται να υπάρξει στις 26 του Γενάρη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Πρόσθεσε πως θα υπάρξει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και ανόρθωσης.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίθεση στο Παρίσι, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στον γαλλικό λαό και καταδικάζοντας αυτές τις δολοφονικές ενέργειες.
Συνέχισε λέγοντας πως «το έγκλημα δεν αντιμετωπίζεται με κυνήγι μαγισσών και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αλλά και υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια της Ελλάδας επιτάσσει την προάσπιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, να δουλέψουμε για μια νέα ολοκληρωμένη στρατηγική της διεθνούς κοινότητας για την ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, μια νέα ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων.
Για την Καλαμάτα, ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι μια εθνική πολιτική για το λάδι, η επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο τον νομό, η ανάδειξη και προώθηση της περίφημης ελιάς Καλαμάτας, τα μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση των παραγωγών της φημισμένης μαύρης σταφίδας, άμεσες ενέργειες σε όλα τα επίπεδα για να σταματήσουν οι αθρόες ελληνοποιήσεις κηπευτικών προϊόντων που πλήττουν τους Έλληνες παραγωγούς.
Επίσης, ολοκλήρωση των οδικών αξόνων (ΜΟΡΕΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ) καθώς και του τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα, του περιφερειακού της Καλαμάτας, η επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου της Μεσσηνίας και η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης