Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα 12 ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Επικεφαλής ο πανεπιστημιακός Κ. Τσουκαλάς

tags :
Τα 12 ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Επικεφαλής ο πανεπιστημιακός Κ. Τσουκαλάς
Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ: Επικεφαλής ο Κ. Τσουκαλάς, στη δεύτερη θέση η Ρ. Αντωνοπούλου και στην τρίτη θέση ο Π. Σκουρλέτης
(upd2)Τα ονόματα των υποψηφίων στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε η Κουμουνδούρου, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr
Στη θέση του επικεφαλής βρίσκεται ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, όπως είχε διαρρεύσει εξάλλου, ενώ τιμητικά τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση ο Θεοδόσης Πελεγρίνης.
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Ακαδημαϊκός
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΝΙΑ, Πανεπιστημιακή Ερευνήτρια
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ Πάνος, Οικονομολόγος
ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΪΑ, Δημοσιογράφος
ΤΟΣΚΑΣ Νικόλαος, Στρατηγός εν αποστρατεία
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ, Νομικός
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Χημικός
ΦΙΛΙΝΗ Άννα, Αρχιτέκτων /Εικαστικός
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, Αγρότης
ΓΕΡΟΥ ΚΑΤΙΑ, Ηθοποιός
ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ, Διδάκτωρ Ερευνήτρια
ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ Θεοδόσης, π. Πρύτανης ΕΚΠΑ

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Τα 12 ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα πρόσωπα, οι εκπλήξεις μόνο στο bankingnews

Τα 12 ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα ανακοινώσει  ο ΣΥΡΙΖΑ με μία μόνο υποψηφιότητα να παραμένει σε εκκρεμότητα την οποία αναμένεται να «κλειδώσει» ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews.gr, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα περιλαμβάνεται το όνομα της δημοσιογράφου Αγλαΐας Κυρίτση, του απόστρατού στρατιωτικού με το βαθμό στρατηγού Νίκου Τόσκα, του Πάνου Σκουρλέτη (σε εκλόγιμη θέση), της δικηγόρου, μέλους της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνης του τμήματος δικαιωμάτων του κόμματος Τασούλας Χριστοδουλοπούλου, του πανεπιστημιακού Κ. Τσουκαλάς (το πιθανότερο επικεφαλής του ψηφοδελτίου), του Γιάννης Τσίρωνη από τους Οικολόγους Πράσινους σε μη εκλόγιμη θέση, ενώ δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οι Μανώλης Γλέζος το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για την πρώτη μη εκλόγιμη θέση και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλίος.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα βρίσκεται όπως όλα δείχνουν και ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.
Σύμφωνα με τα αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews.gr  η πρόθεση των επιτελών του κόμματος και του ίδιου του πρόεδρου Αλ. Τσίπρα είναι να τηρηθεί το καταστατικό του κόμματος και στο Επικρατείας να βρίσκονται 6 γυναίκες και έξι άνδρες.
Ωστόσο,  υπάρχουν εισηγήσεις η οποίες ενδέχεται να εισακουστούν ώστε στο ψηφοδέλτιο να σχηματιστεί με 7 άνδρες και να βρεθεί για καθαρά συμβολικούς λόγους το όνομα ενός νέου αγρότη σε μη εκλόγιμη θέση.
Σε κάθε περίπτωση από τα ονόματα που παρουσιάζει σήμερα το bankingnews.gr το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνει τον αρχικό σχεδιασμό της ηγεσία που ήταν «να είναι πλούσιο σε συμβολισμούς με άξια πρόσωπα από όσο το δυνατόν περισσότερους κοινωνικούς χώρους»
Η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση (κόρη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης δικηγόρου Λάζαρο Κυρίτση, ο οποίος κατά την περίοδο της Χούντας, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών για τη αντιδικτατορική του δράση) υπήρξε υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου. Η ίδια πρωτοστάτησε στο αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ με το «δελτίο ειδήσεων του δρόμου», που βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα με φόντο τους άνδρες των ΜΑΤ και το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ο υποστράτηγος τεθωρακισμένων (ε.α.) Νίκος Τόσκας είχε παρουσία στο Πολυτεχνείο το 1973.
Ήταν εικοσάχρονος εύελπις όταν βοήθησε φοιτητές να αποφύγουν τη σύλληψη από το χουντικό καθεστώς.
Ο Μ. Γλέζος κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει στην ευρωβουλή και να συνεχίσει τη μάχη για την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων στον ελληνικό λαό, ενώ ο κ. Μηλίος που βρέθηκε στο Βερολίνο το Σαββατοκύριακο θα ενταχτεί στην ομάδα Διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

(πρώτη ενημέρωση 12 Ιανουαρίου 2015, 02:27)

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης