Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: «Ο Σαμαράς έχει ηττηθεί πριν ανοίξουν οι κάλπες - Nτράπηκα για το Giannis Forget it»

Τσίπρας: «Ο Σαμαράς έχει ηττηθεί πριν ανοίξουν οι κάλπες - Nτράπηκα για το Giannis Forget it»
Όλο το επιχείρημα φόβου που προσπάθησε να επιστρατεύσει ο A. Σαμαράς για να διασωθεί πολιτικά, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος...
Στοχεύοντας προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, από την Κομοτηνή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «έχει ηττηθεί εκλογικά και πολιτικά, πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες».
Όλο το επιχείρημα φόβου που προσπάθησε να επιστρατεύσει ο κ. Σαμαράς, για να διασωθεί πολιτικά, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, έχει τιναχτεί στον αέρα, διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος που ο Αντώνης Σαμαράς «αρνείται και τόσο απροσχημάτιστα τον διάλογο πάνω σε προγράμματα και θέσεις και προτιμά την λάσπη και τον ακροδεξιό λαϊκισμό».
Μόλις ένα δεκαήμερο πριν λήξει η προεκλογική περίοδος, ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην ανοιχτή συγκέντρωση, χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά «κήρυκες της πολιτικής των Μνημονίων», σημειώνοντας με νόημα ότι είναι αυτοί που «έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια, για ένα κόκκαλο εξουσίας.
Αυτοί που δέχτηκαν να συγκυβερνήσουν την Ελλάδα με την τρόικα».
Κορυφώνοντας την επίθεσή του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος σε ολόκληρη την Ευρώπη που να ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο - και πρέπει να αποπληρωθεί στο σύνολό του - ο μόνος που έχει απομείνει να το ισχυρίζεται αυτό είναι δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς» για να συμπληρώσει ότι «ο μόνος που έχει απομείνει να δηλώνει ανοιχτά ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ενέχει τον κίνδυνο αποβολής της από το ευρώ».

«Δεν θα αντέξει τις μαχαιριές ο Σαμαράς»
«Το χειρότερο για τον κ. Σαμαρά είναι ότι τον διαψεύδουν πια, αυτοί στους οποίους στήριζε τις τελευταίες του ελπίδες για να διασωθεί.
Τον διαψεύδουν όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Που βγαίνουν πια και ζητούν ανοιχτά να υπάρξει λύση στο ζήτημα του χρέους.
Τον διαψεύδουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Ντράγκι, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, ο κ. Μοσκοβισί, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η κυρία Χάρντμπράιντ» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει λέγοντας «δεν ξέρω αν όλες αυτές τις μαχαιριές θα τις αντέξει ο κ. Σαμαράς».
«Ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός του των Οικονομικών, ο κ. Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Στουρνάρας τον διαψεύδουν, προφανώς γιατί δεν μπορούν πια να κάνουν αλλιώς» σημείωσε ο κ. Τσίπρας καταλήγοντας να επαναλάβει ότι οι καταθέσεις των Έλλήνων πολιτών είναι απολύτως εγγυημένες.

«Ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα»
Αναφερόμενος στις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «ο δρόμος μας θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα.
Δεν λέμε ότι όλοι θα μας ανοίξουν με τη μια τις πόρτες.
Λέμε, όμως, ότι τώρα πια είναι σαφές.
Η Αριστερά ζητά την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του λαού για να διαπραγματευτεί.
Να διαπραγματευτεί αποφασιστικά.
Σθεναρά.
Και με πείσμα».

«Ντράπηκα σαν Έλληνας... δεν θα κάνουμε τα μαθήματά μας όπως θέλει η κ. Μέρκελ»
«Δεν είμαστε οι τύποι που θα καταπιούμε τη θέση μας με ένα «Giannis Forget it» του κ. Σόιμπλε - αυτή την ιστορία που με έκανε να ντραπώ σαν πολίτης αυτής της χώρας για αυτούς που την εκπροσωπούν», διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει ότι «δεν είμαστε αυτοί που θα κάτσουμε να κάνουμε τα μαθήματά μας, όπως υποτιμητικά και απαξιωτικά για τους Έλληνες και τους άλλους λαούς του Νότου αρέσκεται να δηλώνει η κυρία Μέρκελ».

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης