Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kουτσούμπας (ΚΚΕ): Ο λαός να αφήσει πίσω τις ψεύτικες ελπίδες και τις αυταπάτες

Kουτσούμπας (ΚΚΕ): Ο λαός να αφήσει πίσω τις ψεύτικες ελπίδες και τις αυταπάτες
Να φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κάλεσε τον ελληνικό λαό ο κ. Κουτσούμπας
«Να αφήσει πίσω τις ψεύτικες ελπίδες και τις αυταπάτες και να φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, επιλογή σίγουρη για το σήμερα και το αύριο» κάλεσε τον ελληνικό λαό γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα.
Αναφερόμενος στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Σ’ αυτές τις εκλογές επιλέγουμε Ευρώπη», λέει η ΝΔ ταυτίζοντας την Ευρώπη με την ΕΕ και για να κρύψει ότι η ΕΕ δεν ήταν επιλογή ούτε του ελληνικού λαού ούτε και των άλλων λαών.
Η ΕΕ ήταν και παραμένει στρατηγική επιλογή των ευρωπαϊκών μονοπωλίων για να υπερασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Και τα συμφέροντα των μονοπωλίων ποτέ και πουθενά δεν συμβιβάστηκαν με δικαιώματα για το λαό, το αντίθετο.
«Η ελπίδα έρχεται και η Ευρώπη αλλάζει», επιμένει να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χορτάσαμε από μεγάλα λόγια. Τα ίδια ακριβώς που ακούγαμε και το 2012. Να βγει ο Ολάντ στη Γαλλία και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, για να φυσήξει νέος αέρας. Ο Ολάντ βγήκε, αλλά η Γαλλία και η Ευρώπη αλλάζει προς το χειρότερο.
Παράλληλα ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τα περί ψήφου ανοχής του ΚΚΕ, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί κυβέρνηση, τόνισε ότι «ανοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι να βάλουμε 20 χρόνια μετά την υπογραφή μας στο Μάαστριχτ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή σε όλα όσα μας έφεραν εδώ».
Ανοχή, συμπλήρωσε, σημαίνει εντολή σε κυβερνητικό πρόγραμμα.
Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του δήλωσε ότι «η θέση του ΚΚΕ είναι να μη στηρίξει καμιά κυβέρνηση».
«Δεν θεωρούμε ότι είναι αφελής κανένας τους εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή δεν έχουν εμφανισθεί ολοκληρωμένα ακόμα οι προϋποθέσεις πραγματικής ρήξης και ανατροπής, δεν σημαίνει ότι το ΚΚΕ θα ενσωματωθεί σε ένα σύστημα διακυβέρνησης που κινείται στις ράγες του κεφαλαίου και της ΕΕ.
Ξέρουν ότι το ΚΚΕ θα κάνει το καθήκον του την επομένη των εκλογών όποιος κι αν είναι κυβέρνηση. Με το λαό και το κίνημά του» ανέφερε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας.
Στην συνέχεια εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΚΚΕ θα βγει ενισχυμένο από αυτή την εκλογική διαδικασία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το κόμμα του να κατακτήσει την τρίτη θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης