Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση
«Να πάμε όλοι να ψηφίσουμε δαγκωτό ΚΚΕ», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
«Την επόμενη μέρα των εκλογών, μέσα στο κλίμα της αβεβαιότητας και ανασφάλειας, το ΚΚΕ είναι σίγουρη εγγύηση, σταθερή μαχητική δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων», υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Σπόρτινγκ.
Και συνέχισε λέγοντας ότι «γι’ αυτό πρέπει να είναι πιο δυνατό για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να οργανώνει και να στηρίζει τις διεκδικήσεις της νεολαίας, των εργαζομένων».
«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση, όπως και αν λέγεται, και αυτό το ξέρουν όλοι», υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, θα κινηθεί στα πλαίσια της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος, φορτώνοντας το λαό και τη νεολαία νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Τη δική σας γενιά σήμερα θέλουν να τη κάνουν να νοιώθει χαμένη γενιά»
Όπως είπε, «θέλουν τους νέους να μην έχουν καμιά προσδοκία από τη ζωή.
Για να μπορούν να τη χειραγωγούν πιο εύκολα, το σύστημα και οι μηχανισμοί του, τα κόμματά του.
Αυτό το στόχο τον υπηρετούν και με το φόβο η ΝΔ και με τις αυταπάτες ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι βέβαια μόνο προεκλογικά».
Κάλεσε δε, τους νέους να απορρίψουν τη ζωή με ψίχουλα, την εργασιακή περιπλάνηση και την ανασφάλεια εφ’ όρου ζωής, αλλά και να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει.
Σημείωσε χαρακτηριστικά πως στις 26 Γενάρη, την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ όλοι αυτοί οι παράγοντες που έχουν κάνει τη ζωή της νεολαίας σφαγείο.
«Θα είναι εδώ η ΕΕ και οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτήν.
Θα είναι εδώ οι απαιτήσεις των καπιταλιστών για ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη στα πλαίσια του διεθνούς ανταγωνισμού.
Θα είναι εδώ οι σχεδιασμοί για γενίκευση μέτρων στη νεολαία, όπως η μαθητεία, που σημαίνει τσάμπα δουλειά, λάντζα και υποταγή από νωρίς στο δίκιο του εργοδότη».
 Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι  «για να καταφέρει η νεολαία μαζί με τον εργαζόμενο λαό να αποσπάσει έστω και ανάσες ανακούφισης, χρειαζόμαστε ένα πραγματικά δυνατό ΚΚΕ, παντού και ιδιαίτερα στη νεολαία».
Όπως υπογράμμισε, η ανάπτυξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα πατήσει πάνω στο έδαφος των σαρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν κάνει άγνωστες λέξεις στη νεολαία δικαιώματα όπως συλλογική σύμβαση εργασίας, ασφάλιση, σταθερό ωράριο, μόνιμη δουλειά, ενώ δε θα αντιμετωπίσουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους.
Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως η  ανάπτυξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μόνιμη για τους νέους την προσωρινή ολιγόμηνη απασχόληση με όρους γαλέρας στα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.
Τέλος, τόνισε πως «να πάμε όλοι να ψηφίσουμε δαγκωτό ΚΚΕ», αναφέροντας παράλληλα ότι  η αποχή δεν είναι λύση, δε δημιουργεί εμπόδια στην πολιτική που σαρώνει τις ζωές των νέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης