Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα καταργούν το μνημόνιο - Όποιος κι αν βγει, τα μέτρα θα μείνουν

Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα καταργούν το μνημόνιο - Όποιος κι αν βγει, τα μέτρα θα μείνουν
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα τελειώνουν και καταργούν το μνημόνιο!
«Την επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ -το πιθανότερο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό τα μνημόνια, με το ίδιο ή άλλο όνομα, δεν έχει καμία σημασία, με παλιά και νέα μέτρα» διεμήνυσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας από τον Πειραιά.
Παράλληλα συμπλήρωσε Γιατί θα είναι εδώ «η ΕΕ, την οποία και οι δύο αποδέχονται και υπηρετούν και η οποία έχει θεσμοθετήσει "μνημόνια διαρκείας" για όλους τους λαούς, για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα αν έχουν ή δεν έχουν τρόικες, ανεξάρτητα αν έχουν μεγάλα ή μικρότερα κρατικά ελλείμματα και χρέη».
«ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ «κάθε μέρα τελειώνουν και καταργούν το μνημόνιο» δεν λένε κουβέντα για τη σύμπλευσή τους με το «μνημόνιο των μνημονίων», τη Συνθήκη του Μάαστριχτ» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
Όσο αφορά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά επισήμανε είναι πολιτική της ΕΕ, όπως περιγράφεται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝασπισμός/ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τις συνέπειες πληρώνουν οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία, τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, οι κλάδοι αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών στο εμπόριο, τις μεταφορές και την αλιεία.
Αρνητικές συνέπειες υπάρχουν, επίσης, όπως σημείωσε, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου, στη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων και στην άμυνα της χώρας. Τόνισε ότι από την καπιταλιστική ανάπτυξη στο λιμάνι του Πειραιά, έχουν μειωθεί κατά 30% οι θέσεις εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 45%, ενώ οι παντός είδους ελαστικές μορφές απασχόλησης με μισθούς και συνθήκες δουλειάς «γαλέρας», είναι γεγονός για εκατοντάδες λιμενεργάτες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης