Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα επίθεση της ΝΔ: Να εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εξαιρεθεί η Ελλάδα από το QE της ΕΚΤ

Νέα επίθεση της ΝΔ: Να εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εξαιρεθεί η Ελλάδα από το QE της ΕΚΤ
"Ο Βαρουφάκης αποκάλυψε το κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ"
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ, με αφορμή την εκτίμηση του υποψήφιου βουλευτή Γ. Βαρουφάκη πως ο M. Draghi θα αφήσει την Ελλάδα εκτός του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.
Ειδικότερα, η ΝΔ υπογράμμισε πως «ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε σήμερα το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Απέρριψε την ποσοτική χαλάρωση για την οποία τόσο έχει προσπαθήσει η χώρα μας, καθύβρισε τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ για το αναπτυξιακό πακέτο και δήλωσε ευθέως ότι προτιμά τον θάνατο της Ελλάδας».
Και συνεχίζει η ΝΔ: «Λέει: Αν δεν βρεθεί καμία συμφωνία, τότε ξεκάθαρα είναι προτιμότερος ο θάνατος! Απορρίπτει το Αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ, που το αποκαλεί Ηλιθιότητα! Απορρίπτει την ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι, λέγοντας ότι δεν είναι πολύ καλή ιδέα και ότι αναμφίβολα, θα τροφοδοτήσει φούσκες στις οικονομικές αγορές»!
«Να εύχονται στον ΣΥΡΙΖΑ να μην εξαιρεθεί την Πέμπτη η χώρα μας από την ποσοτική χαλάρωση εξαιτίας του κ. Τσίπρα και των οικονομικών του εγκεφάλων!
Να εύχονται να μην απομονωθεί η χώρα μας από τις υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζώνης!» καταλήγει η ΝΔ.


Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Κριτική στον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi ασκεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.
«Η ΕΚΤ έχει χάσει τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής της Ευρωζώνης και ο Draghi το γνωρίζει αυτό καλά», όπως αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης στο προσωπικό του blog.
«Από καιρό θέλει να ανακοινώσει την λεγόμενη «ποσοτική χαλάρωση» αλλά σκοντάφτει στις αντιδράσεις της Γερμανίας.
Τώρα όμως που ο πληθωρισμός έχει πέσει και επίσημα κάτω του μηδενός, ο κ. Ντράγκι νιώθει αρκετά ισχυρός να προχωρήσει.
Το δυστύχημα είναι ότι η παρέμβασή του θα είναι, λόγω των πολιτικών περιορισμών, πολύ μικρής εμβέλειας, κακώς δομημένη και, συνεπώς, αναποτελεσματική.
Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Γ. Βαρουφάκης τονίζει ότι είναι πολύ πιθανόν ο κ. Draghi να ανακοινώσει ότι δεν θα επιτραπεί στην Τράπεζα της Ελλάδος να αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου επειδή η Ελλάδα είναι εκτός αγορών και το «πρόγραμμα» είναι στον αέρα, γεγονός που θα αποτελέσει τεράστιο συμβολικό πλήγμα για την κυβέρνηση Σαμαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης