Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Δεν θα μετέχουμε σε κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Δεν θα μετέχουμε σε κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές
Το μέλλον μας είναι στην ΕΕ, δεν είμαστε έτοιμοι για μονομερείς ενέργειες τόνισε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι Το Ποτάμι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές διατύπωσε κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ωστόσο δεν απέκλεισε τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.
«Υπάρχουν σημεία επαφής με το ΣΥΡΙΖΑ.
Βεβαίως η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά μόνο με τη λιτότητα» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για μονομερείς ενέργειες και ότι το μέλλον της χώρας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σχολιάζοντας το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στους Financial Times, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι «σημασία έχει αν η πολιτική που θες να κάνεις είναι προς όφελος των πολλών και αν είναι μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία».
«Δεν είμαστε υπέρ αυτών που λένε επειδή έχουμε μπόι ή θα μας δώσετε τα λεφτά ή θα πεθάνουμε» είπε ο κ.Θεοδωράκης, επαναλαμβάνοντας πως «όλη η καρδιά μας είναι στην Ευρώπη».
Ο κ.Θεοδωράκης χαρακτήρισε «ενέσεις λογικής» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη και Γιάννη Σταθάκη, αναφέροντας πως Το Ποτάμι μπορεί να συμπορευτεί με τους λογικούς, «με αυτούς που έχουν πρόγραμμα και σχέδιο».
«Δεν πάμε σε αυτούς που αυτοσχεδιάζουν και απειλούν την κυρίαρχη θέση της χώρας» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως πρέπει να επουλωθούν οι πληγές της κοινωνίας όχι με βαριοπούλες αλλά με σύνεση και μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
«Και με τις πιο ευνοϊκές δημοσκοπήσεις ο κ.Τσίπρας παίρνει το 35%.
Το 35% δεν είναι αυτοδυναμία στο λαό» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος έβαλε και κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
«Τις ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις λέμε συνεχώς.
Ζήσαμε τη μεγαλύτερη λιτότητα με τα ελάχιστα αποτελέσματα.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χτύπησαν τους φτωχούς ενώ θα έπρεπε να χτυπήσουν τα κλειστά συστήματα που παρασιτούν γύρω από το κράτος.
Όπως είπε ο κ.Θεοδωράκης, η αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το κοινωνικό κράτος που θα απαλύνει τον πόνο της ελληνικής κοινωνίας, η ανάπτυξη και η δικαιοσύνη είναι οι βάσεις, πάνω στις οποίες θα συζητήσει Το Ποτάμι για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης