Τελευταία Νέα
Πολιτική

K. Mητσοτάκης: Θα μπορούσαμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας με το Ποτάμι

K. Mητσοτάκης: Θα μπορούσαμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας με το Ποτάμι
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ έχει πολλά κοινά με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη
Ανοιχτός στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η ΝΔ έχει πολλά κοινά με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.
«Με το Ποτάμι έχουμε αρκετά κοινά σημεία στον πολιτικό μας λόγο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στη ΝΕΡΙΤ και σημείωσε: «Θεωρώ ότι είναι μια δύναμη φιλοευρωπαϊκή. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας με το Ποτάμι. Πάντα, βέβαια, όταν σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις.»
Όσο αφορά μια συνεργασία με τον κ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι «θα είχε αρκετές δυσκολίες, αλλά εκτιμώ ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις το κόμμα του δεν θα είναι στη Βουλή. Ο κ. Παπανδρέου χρεώνεται με μια σειρά από καταστροφικά λάθη. Οι εξηγήσεις που έχει δώσει μόνο πειστικές δεν είναι».
Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «πεισματικά αρνείται να αποκαλύψει πληροφορίες που θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμες στους πολίτες για να πάρουν τις αποφάσεις τους την επόμενη Κυριακή».
Όπως ανέφερε ο υπουργός «κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας λέει ποιο θα είναι το αφορολόγητο όριο για την ακίνητη περιουσία, πάνω από το οποίο θα φορολογηθούν οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας είναι για φορολόγηση της μεσαίας ακίνητης περιουσίας. Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει με ποια κλίμακα θα φορολογήσει τους πολίτες υποδηλώνει ή άγνοια ή κρυφή ατζέντα. Ας διαλέξουν οι πολίτες.
Στο email του κ. Χαρδούβελη δεν υπήρχαν πληροφορίες που δεν ήταν γνωστές στους πολίτες. Υπάρχουν μια σειρά από προτάσεις που εντάσσονται στο γενικό κεφάλαιο των εθνικών μεταρρυθμίσεων, που είναι απολύτως απαραίτητες. Υπάρχουν και προτάσεις, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, που με προβληματίζουν».
Σύμφωνα με τον ίδιο «η διαπραγμάτευση με την τρόικα, εφόσον είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση, θα κλείσει εντός του Φεβρουαρίου, με πιο ευνοϊκούς όρους από αυτούς που παρουσιάζονται στο email Χαρδούβελη. Εν όψει πρόωρων εκλογών, η τρόικα προέβαλε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις. Δεν ήθελαν να κλείσει η διαπραγμάτευση προτού ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται σαν να έχει ατελείωτο χρόνο μπροστά του, σαν να είναι το ζήτημα του ελληνικού χρέους το μοναδικό που απασχολεί στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης