Τελευταία Νέα
Πολιτική

Stern: Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους θα διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ – Είναι ήδη διασπασμένος σε δύο στρατόπεδα

tags :
Stern: Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους θα διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ – Είναι ήδη διασπασμένος σε δύο στρατόπεδα
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδεχθεί μεγάλους συμβιβασμούς αναφέρει το δημοσίευμα του Stern
Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να κάνει μεγάλους συμβιβασμούς στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, εξέλιξη που θα μπορούσε να διχάσει το κόμμα διατυπώνει σε σημερινό του δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό Stern.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι «οι πιστωτές της Ελλάδας ανέμεναν εδώ και καιρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει κάποια μέρα την εξουσία».
«Το ερώτημα δεν ήταν το εάν, αλλά το πότε» επισημαίνει Γερμανός διπλωμάτης υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Stern, τονίζοντας ότι «φυσικά θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
«Ωστόσο ούτε η Γερμανίδα καγκελάριος, ούτε η Τρόικα θα επιτρέψουν έναν εκβιασμό» τονίζει το δημοσίευμα επικαλούμενο τις δηλώσεις του Γερμανού διπλωμάτη.
Όπως αναφέρεται ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις στη γερμανική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων με την υποτιθέμενη μη καταβολή επανορθώσεων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Ωστόσο κανένας νομικός δεν δίνει πιθανότητες σε αυτό το παράλογο αίτημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδεχτεί συμβιβασμούς.
Μεγάλους συμβιβασμούς.
Αυτό θα μπορούσε να διχάσει το κόμμα.
Ήδη σήμερα o ΣΥΡΙΖΑ είναι διασπασμένος σε δυο στρατόπεδα.
Από τη μία οι ρεαλιστές οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον Τσίπρα για να μπορέσουν οι κυβερνήσουν (…) και από την άλλη οι αριστεροί δογματιστές οι οποίοι θα προτιμούσαν να εγκαταλείψουν την ΕΕ παρά τις πεποιθήσεις τους» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης