Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κομισιόν για «Sea Diamond»: Η Ελλάδα δεν υπέβαλε αίτηση για αντιμετώπιση της ρύπανσης από το ναυάγιο

Κομισιόν για «Sea Diamond»: Η Ελλάδα δεν υπέβαλε αίτηση για αντιμετώπιση της ρύπανσης από το ναυάγιο
Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη
Ύστερα από οχτώ χρόνια από τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» και ενώ υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που καταδεικνύουν την επικινδυνότητα από την έκκληση τοξικών αποβλήτων του ναυαγίου λόγω της διάβρωσής του, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει ότι η Ελλάδα ουδέποτε υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, για υποστήριξη σε δραστηριότητες αντιμετώπισης της ρύπανσης μετά το ατύχημα, και ότι τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η Ελλάδα αμφισβητήθηκαν ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα των επιπτώσεων του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» στο εθνικό οικοσύστημα της Καλντέρας της Σαντορίνης και ζητούσε από την Κομισιόν να αναλάβει δράση για την ανέλκυση του ναυαγίου και την εξυγίανση του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Στην απάντησή του ο κ. Vella εκτιμά ότι οι αρμόδιες εθνικές αρχές θα πρέπει να εξασφαλίσουν την κατάλληλη εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων, μόλις ληφθεί τελική απόφαση από τα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια και ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ελληνικό αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα για υποστήριξη σε δραστηριότητες αντιμετώπισης της ρύπανσης μετά το ατύχημα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης