Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι θέλουν οι επιχειρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις επιχειρήσεις

Τι θέλουν οι επιχειρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις επιχειρήσεις
Θα τους "ταράξουμε" στη νομιμότητα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιώντας τη φράση του αείμνηστου Ηλία Ηλιού
Οι επιχειρήσεις και κυρίως οι μικρομεσαίες επιβιώνουν διότι κινούνται στα όρια της νομιμότητας και της παρανομίας.
Το πιο σημαντικό είναι ότι στην περίοδο της κρίσης ήταν σε πλήρη αδυναμία να πληρώσουν ακόμη και τις ασφαλιστικές τους εισφορές λόγω του υψηλού κόστους.
Το επιχειρησιακό σχέδιο ΑΡΤΕΜΙΣ του υπουργείου αποκαλύπτει ότι το 9,32% σε σύνολο 8597 εργαζομένων ήταν αδήλωτη εργασία από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι το Νοέμβριο του 2014. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 8,3 εκατ ευρώ.
Συνολικά για αδήλωτη εργασία έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 68,2 εκατ ευρώ.
Είναι προφανές ότι αυτά τα πρόστιμα δεν πρόκειται να πληρωθούν διότι στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν λεφτά.
Τα παραπάνω πρόστιμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα εισπραχθούν.
Άλλωστε το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών με δικαίωμα επιβολής προστίμων έχουν φτιάξει ένα πακτωλό χρήματων, ο οποίος όμως είναι στα χαρτιά.
Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις θέλουν ένα περιβάλλον το οποίο να διαμορφώνεται με βάση την προσφορά και τη ζήτηση ενώ η κρατική παρέμβαση είναι περιορισμένη έως ελάχιστη.
Οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι ικανές να δημιουργούν προϊόντα χαμηλού κόστους δηλαδή ανταγωνιστικά χωρίς ωστόσο να υποβαθμίζουν την ποιότητα των προϊόντων.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με επιστολή που έστειλε στους κορυφαίους της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας και πολιτικής κοινότητας υποστηρίζει ότι απαιτείται η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για να ξεκινήσουν οι επενδύσεις μεγάλης κλίμακας , με στόχο να κάνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές.
Ο ιδιωτικός τομέας παρά τη μεγάλη συρρίκνωση κατά 25% του ελληνικού ΑΕΠ κατά τη διάρκεια των χρόνων της κρίσης , οι ιδιωτικές επενδύσεις επέδειξαν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα πλην της οικοδομής.
Ο ΣΕΒ ισχυρίζεται ότι επιβάλλεται η επανεξέταση του δημοσίου χρέους για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Στα θετικά της ελληνικής Οικονομίας είναι ότι έχει εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό τα δίδυμα ελλείμματά της.
Σήμερα τα οικονομικά δεδομένα δίνουν την ευκαιρία για μια διαπραγμάτευση ουσιαστική με τους εταίρους μας.
Την τετραετία 2010 -2014 έγιναν πολλά με βίαιο τρόπο στέλνοντας στην ανεργία περισσότερους από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους.
Η δική τους λύτρωση περνά υποχρεωτικά μέσα από την δημιουργία θέσεων εργασίας του ιδιωτικού τομέα.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν παρέδωσαν τα όπλα και σε καθημερινή βάση δίνουν τη μάχη της επιβίωσης. Το μόνο που χρειάζονται είναι έναν κρατικό μηχανισμό που θα αντιμετωπίζει με τα ίδια εργαλεία την επιχειρηματικότητα.
Στις τρέχουσες συνθήκες χρήσιμοι είναι αυτοί που μπορούν να δημιουργήσουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης