Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Δεν θα γίνουμε το άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ – Πολλοί πρόθυμοι για κυβέρνηση συνεργασίας

Δ. Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Δεν θα γίνουμε το άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ – Πολλοί πρόθυμοι για κυβέρνηση συνεργασίας
O ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα, σε χειρότερη εκδοχή από το παλιό ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ο γ.γ. του ΚΚΕ
Αμετακίνητος στις θέσεις του που αποκλείουν κάθε μετεκλογική συνεργασία παραμένει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψάχνει για άλλοθι.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Δ. Κουτσούμπας διατείνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θέλει το ΚΚΕ για άλλοθι» και εκτιμά ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση, καθώς θα βρεθούν πολλοί «πρόθυμοι» να συμπράξουν σε συνεργατικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εξαπολύοντας σφοδρά πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του ΚΚΕ αναφέρει ότι «με τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες του, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα, σε χειρότερη μάλιστα εκδοχή από το παλιό ΠΑΣΟΚ, καθώς έχει μαζέψει γυρολόγους από το ΠΑΣΟΚ που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και ευθύνονται για το χάλι της χώρας».
Ερωτώμενος σχετικά με το τι θα κάνει το ΚΚΕ εφόσον καταλάβει την τρίτη θέση, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι η παράταξή του θα ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, «πολιτική διεκδίκησης και απόσπασης κατακτήσεων για το λαό, πάλης για να ανάκτηση των απωλειών».
Σχετικά με το εάν τον γοητεύει η προοπτική να γίνει η Αριστερά πρώτη φορά κυβέρνηση, τόνισε ότι η έννοια της Αριστεράς έχει γίνει λάστιχο: όποιος θέλει την τραβάει και την φοράει όποτε και όπως τον συμφέρει».
Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας στρέφει τα βέλη του ενάντια στη Νέα Δημοκρατία, η οποία προκειμένου να κερδίσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους που έχουν διαρρεύσει στη Χρυσή Αυγή, το ΛΑΟΣ και τους ΑΝ.ΕΛ., ανεβάζει τα εκφοβιστικά διλήμματα, «σηκώνοντας τον μπαμπούλα του κομμουνισμού», κάτι που ουσιαστικά ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης